2374

Кошмар в "Южен", затварят ключово кръстовище

Големи перипетии очакват шофьорите в района около Събота пазара и църквата „Св. Троица” в "Кючук Париж". Възловото кръстовище на ул. „Даме Груев”, „Пере Тошев” и „Архимандрид Евлоги”  ще бъде затворено до една седмица, за да могат строителите да монтират магистрален чугунен водопровод ФИ-600 и да го свържат със съществуващите полиетиленови тръби.

„Строително-монтажните работи в зоната на кръстовището ще продължат приблизително 10 дни. Освен водопровод предвиждаме реконструкция на ревизионна шахта”, обясни техническият ръководител на обекта Савина Тодорова.

От фирма „Парсек груп”, която изпълнява реконструкцията на ул. „Даме Груев” по договор с Община Пловдив, вече са уведомили КАТ. В момента улицата е затворена от „Охрид” до Кукленско шосе, но през кръстовището с „Пере Тошев” се преминава свободно. Със затварянето му колите ще стигат до Събота пазара по ул. „Кукуш”, „Трети март”,”Братя  Бъкстон” и съседните квартални улици.

Савина Тодорова увери, че не се налага да прекъсват водоснабдяването заради строителните работи на кръстовището, с изключение ако има авария.

В участъка от ул. „Пере Тошев” до Кукленско шосе подземната инфраструктура е завършена и предстои работа по пътната основа и бордюри. Остава да приключат и отсечката от ул. „Охрид” до ул. „Пере Тошев”.

В район „Южен” върви ремонт на още няколко ключови улици. За изграждане на Южния обходен колектор е затворен бул. „Александър Стамболийски” от кръстовището с ул. „Димитър Талев” до затвора, част от ул. „Модър” около Транспортна болница и участък от ул. „Петър Стоев” между бул. „Македония” и „Димитър Талев”.  Затворен е достъп до автогара „Родопи” по ул. „Кукуш” и „Димитър Талев”.

Дълги колони се изнасяха вчера, въпреки че беше почивен ден, по ул. „Димитър Талев” към периферията на града заради авариен ремонт на Кукленско шосе, който затвори западното платно от ул. „Скопие” до ул. „Индустриална” /пътната връзка към бул. „Александър Стамболийски”/.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Диди

Диди

23.01.2023 | 08:36

Сто и тридесет хиляди в Южен заложници на БДЖ да могат да си вземат едни пари от Европа за двата канала.

Отговори
11 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?