Следвайте ни

Колелото до караулката на Асеновградско шосе става като писта

viber icon

Кръговото кръстовище на караулката на Асеновградско шосе се строи нонстоп, дори и в почивните  дни.  Багери, камиони, асфалтови мащини  и най-малко  дузина  работници вече изграждат връзките на колелото към Пловдив и Асеновград. 

Бригадата ще продължи строителството и утре,въпреки че е неделя. Искаме  да завършим обекта до средата на март, каза представителят на фирмата - изпълнител "ИСА - 2000" инж. Паун Иванов. 

По-голямата част от кръстовището е готова. Колите преминават с намалена скорост по новия асфалт. "Коридорът" е обозначен с пътни знаци, за да няма инциденти. 

Кръговото е като самолетна писта със 120 метра диаметър, което дава възможност за много по-бързо преминаване за разлика от предишната фуния. 

Обектът е на стойност  2,2 млн. лева. Средствата са осигурени от държавния бюджет. 

Сградата на караулката е съборена, защото и без това не я използваха. Пловдивчани  обаче пак наричат кръстовището със символичното  "до караулката". 

Очаква се в края на март същата фирма да започне строителните работи на локалните платна от двете страни на Асеновградско шосе.  "ИСА - 2000" е спечелила държавната поръчка  в АПИ за около 15 млн. лева. Платната ще бъдат с ширина шест метра. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

НЯКОЙ

22.02.2020 | 17:11

ЧИЙ ПЛИТЪК,МИЛИЦИОНЕРСКИ ,,УМ,,РЕШИ ИЗХОДИТЕ ОТ 3 ЛЕНТОВО КРЪГОВО,ДА СА С 2 ЛЕНТИ!!!???

Отговори
6 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?