Следвайте ни

Кметът Здравко Димитров иска среща с премиера заради Околовръстното

viber icon

Поводът е прекратената процедура за изграждане на Югоизточната тангента на Околовръстното шосе на Пловдив

Кметът Здравко Димитров е поискал среща с премиера Бойко Борисов във връзка с прекратената процедура от АПИ за изграждане на Югоизточната тангента на Околовръстното шосе на Пловдив. Това съобщи самият той в интервю за предаването „Беновска пита“ на Радио К2.

Поръчката за избор на изпълнител на отсечката от Асеновградско шосе до паметника на Скобелева майка беше прекратена от Агенция „Пътна инфраструктура“ преди 3 дни. Всички 12 участници бяха отстранени с мотива, че имат пропуски в документацията си. 

„Изграждането на този участък е изключително важен за облекчаването на трафика в Пловдив и неслучайно бе определен от Министерски съвет като обект от национално значение“, коментира Здравко Димитров и припомни, че още като областен управител е работил активно, за да стигне до тази фаза проектът.

„Ще разговарям с министър-председателя Бойко Борисов и ще настоявам процедурата да не бъде спирана, защото евентуалното ново стартиране, ще забави изграждането“, допълни кметът на Пловдив. 

Той припомни, че един от основните приоритети на управлението на града е завършването на външния и вътрешния ринг на града, за да се разтовари трафика, да се преодолеят задръстванията и за да се подобри качеството на въздуха. 

В началото на годината започна изграждането на една от връзките, част от вътрешния ринг на Пловдив – подлез „Модър-Царевец“, който ще свърже директно район „Южен“ със „Западен“.

Подготвяме съвместно с НКЖИ  стартирането на проекта за пробива под Централна жп гара, който ще свърже район „Централен“ с район „Южен“, допълни кметът.

На въпрос дали Община Пловдив ще може да изпълни инвестиционната си програма без кредит, кметът заяви, че разговорите с политическите сили продължават, за да се постигне съгласие в Общинския съвет и пловдивчани.

"Заедно ще определим приоритетните обекти. Но е ясно, че градът няма да може да се развива, ако подобно на Бургас, Варна и София не прибегне към финансиране със заем", заяви още Здравко Димитров. Той допълни, че в момента банките предлагат много добри условия. Лихвите са под 1% за 25 години и тези средства няма да тежат толкова много на бюджета.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Конструктивно

Конструктивно

23.01.2021 | 18:12

Ако прекратят процедурата, ще трябват поне шест месеца, за да се проведе нова. Ще се загуби една година. Прав е кметът, трябва да се намери начин този да продължи.

Отговори
1 1
Баджо

Баджо

23.01.2021 | 12:44

Не, че нещо, но като чета - АПИ си е свършила съвестно и отговорно работата, защото 12-те участника имат пропуски в документацията си, което по логика означава, че те буквално не отговарят на поставените критерии за фирми изпълнители на проекта. Явно същите тия некомпетентни и крадливи фирмички са на хората на г-н Баскетбудалиста и ся той ще мрънка на Кралю-Господарю, обръча от фирмички да спечелва по-бързо проекта, че няма време - идат избори и трябва "Работа, работа, работа"...

Отговори
10 3
Давид Кац

Давид Кац

23.01.2021 | 12:32

Равносметката дотук: Модър – не се работи; Южната тангента – няма да я бъде, щом взеха да говорят за ремонт на сегашната отсечка; Скобелева– Асеновградско – във фризера; бул. "Северен" – дотук; Гладстон – ???, Голямата базилика – ще остарее, преди да я открият.. Кмете, не ставаш за нищо!

Отговори
13 3
ХМммм

ХМммм

23.01.2021 | 12:09

Явно не може да се откраднат половината от предвидените пари и за това за сега е спряна процедурата. Като измислят схемата пак ще тръгне .

Отговори
14 5
не вярваме вече

не вярваме вече

23.01.2021 | 12:05

Пак ЩЕ бе Здраве.Предизборната кампания отдавна мина да ни лъжеш да гласуваме за тебе.Какво всъщност стана с ревизията на тотката?!?

Отговори
15 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли какво представляват бездимните технологии за нагряване на тютюн?