Следвайте ни

Здравко Димитров: Завеждаме иск, ако електронната система в рейсове на заработи

viber icon

Ръководството на испанската фирма "Индра" ще бъде поканено  с писмено уведомление тази седмица от кмета Здравко Димитров, за да говорят  отново за електронната система в градския транспорт.  

"Мисля, че тя  няма да заработи", сподели притеснението си  градоначалникът, който заедно с неговия ресорен заместник Тодор Чонов от първите дни на мандата се опитва  да съживи "златната"  електроника.  Тя е в сиеста - автоматите за електронни билети и карти не работят, а единственият напредък е , че  на електронните табели напоследък започнаха да се появяват данни за повече автобуси. Кондуктори  продължават да късат хартиени билетчета в рейсовете. 

Това ще бъде втора по рода си среща с испанците, ако те се отзоват на поканата.  Шефовете на "Индра"  бяха пристигнали в Пловдив през януари ,също  по настояване на  пловдивския кмет. Тогава са обещали да реанимират електронната система, за която преди четири години и половина са платени 20 млн. лева.

"Опитахме се да въведем електронното таксуване  на две - три линии и ако системата не заработи в целия градски транспорт,  ще предприемем други мерки", предупреди  Здравко Димитров.  Общината има право да  заведе иск срещу фирмата  и да поиска неустойки. Според договора това са 600 000 лева. До края на тази година "Индра" е задължена да отстранява дефектите за своя сметка.

Все още не е ясно дали общината ще приеме предложението на „Да България“, които искат да дарят система за електронно таксуване. "Ще трябва да я видим. Днес ще имаме среща, ще видим какво предлагат", обясни Димитров.

По договор безкондукторното обслужване трябваше да бъде въведено  до 10 февруари  2016 г.  Разплащането е било направено, без да заработи системата.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

ГЪДЮ

ГЪДЮ

03.06.2020 | 13:58

ТЯ ТАЯ РАБОТА С ДЕЛАТА ПРОТИВ ФИРМАТА Е СВЪРЗАНА СЪС СРОКОВЕ,КОИТО СИ ТЕКАТ И В ТОЗИ МОМЕНТ.САМО ГЛЕДЕЙ ДА НЕ ГИ ИЗТЪРВЕТЕ,ЗАЩОТО ТОГАВА ЩЕ Е ЧЛ.219 НК.

Отговори
1 2
Разочарован

Разочарован

02.06.2020 | 22:49

Голямото замазване на далаверите започна. Едно обещаваше Зико по време на кампанията, сега прави точно обратното.

Отговори
1 2
ХаХа

ХаХа

01.06.2020 | 20:47

Какъв иск бе кмет ? Преди 6 години трябваше системата да заработи . Парите са платени още преди да се завърши системата . За ради това само Тотев трябва да получи 10 г. затвор , а за това че системата още не работи от давна трябваше да се искат неустойки и до сега половината пари трябваше да се плащат по неустойки . Малумни управници и прости хора до като ни управляват така ще е .

Отговори
2 2
Реалист

Реалист

01.06.2020 | 15:24

вие не разбрахте ли че транспорта докато е частен тази система няма да работи каквато и да въведете пак няма да заработи всичко се прави умишлено направете общинска фирма да видите как ще проработи докато е частен транспортен няма да заработи защото ще им секнат парите на частните превозвачи за далавери нали се сещате че всичко се вързва към НАП и всичко се вижда всяка една стотинка всеки един приход се вижда и тогава няма да има никакви далавери докато е частен транспорта в Пловдив направете общинска фирма и да видите как ще тръгне системата в общинската фирма

Отговори
7 0
Гост

Гост

01.06.2020 | 15:54

Taka e !

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?