49

Кметът се жегна: Околовръстното на Пловдив по-тясно от локалите на софийското

Като кмет на Пловдив ми е обидно, че на места локалните платна на софийското околовръстно са по-широки от трасето на нашето, което освен общините Пловдив, Марица и Родопи е връзка с общините Смолян и Кърджали“. Това заяви кметът Здравко Димитров на среща за новия Околовръстен път на Пловдив.

На нея беше обсъден проектът за разширяване на досегашния път или изграждане на ново трасе на Околовръстното на Пловдив. Присъстваха зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов, главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов, представители на фирмата проектант „Пътпроект“ ЕООД, Ася Чипова и Валентин Зарев от Агенция „Пътна инфраструктура“, представители на КЦМ, „Напоителни системи“ и ОП „Организация и контрол на транспорта“.

Проектантите поясниха, че са разгледали възможността в определени участъци трасето да минава през тунел, но тя е била отхвърлена заради високо ниво на подпочвени води. Отпада и вариантът по-голямата част от пътя да бъде естакада, защото това би оскъпило целия проект и би затруднило развръзките към селата Първенец, Марково и Златитрап и кв. „Прослав“. По време на близо едночасовата дискусия присъстващите се обединиха около решението за изграждане на път с габарити 41 метра широчина като в нея влизат основно платно, зелени ивици, отводнителни съоръжения, локални платна и тротоар. Всички кръстовища ще бъдат решени на две нива.

 На следващата среща ще присъстват и представители на Община Родопи, през чиято територия минава и част от трасето. Готовият проект ще бъде внесен в Община Пловдив за препоръки и одобрение след провеждане на обществено обсъждане.

 „Околовръстният път на Пловдив е наболяла тема. За последните десет години сме повдигали темата неведнъж, но се надявам този път да получим един работещ проект и шосето най-после да бъде изградено, заяви на срещата Здравко Димитров.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Икдкди

Икдкди

23.06.2022 | 22:10

Некадърник, шута на борисов

Отговори
6 0
майна

майна

23.06.2022 | 16:35

Баце в пловдив си е най-добре, шопия да не ми я хвалят, там нещо въздуха им се отразява зле - давам пример - живее в панелка, пък се мисли за крал... или пък 5 поколения назад от мездра и враца, иде в шопия - след 2г вика ей вие там провинцията хахаха мани ги тия комплексари

Отговори
10 0
Кмете, кметеее...

Кмете, кметеее...

23.06.2022 | 16:01

Ами бойко те назначи за шут, но ти нямаш капацитет дори да се обидиш. Как беше?: Другарю Борисов, Пловдив е ваш

Отговори
12 0
КАРАМ ПО КОЗИ ПЪТЕКИ  97 ЛВ ГОДИШНО

КАРАМ ПО КОЗИ ПЪТЕКИ 97 ЛВ ГОДИШНО

23.06.2022 | 14:53

РЕZZZZZZИЛЛЛЛЛЛ КМЕТЕ РЕZZZZZZZZZZИЛЛЛЛЛ ..... КОЗИ ПЪТЕКИ ....... КАРАЙ НА ПРАВО -----ЗАЩО ГОСПОДИН КМЕТЕ РАЗЛИКАТА ОТ ПАРИТЕ ........КЪДЕ СА ....

Отговори
6 1
коста

коста

23.06.2022 | 15:23

духа6

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?