Следвайте ни

Кметът: Подлез "Модър - Царевец" ще се строи

viber icon

Подлез "Модър - Царевец"  трябва да бъде заложен за финансиране в новия бюджет, заяви днес  кметът Здравко Димитров.  Той допълни, че се е срещнал с авторите на проекта, изготвен преди десет години. Те са на мнение, че проектът може да бъде актуализиран, след което да се избере  изпълнител.

С това отпада по-дългата процедура - за инженеринг, която включва проектиране и строителство. Както вече "Марица" писа, бившата градска власт беше обявила обществена поръчка за инженеринг на подлеза, но търгът се провали два пъти. Третият търг, обявен от бившия кмет, беше спрян от Здравко Димитров, по чиято инициатива преди години беше изготвен проект. 

Бюджетът за 2020 г. в момента се подготвя. Той ще бъде качен на саята на Община Пловдив до края на декември за обществено обсъждане, както изисква законът. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?