Следвайте ни

Кметът: Обсъждаме нова система за таксуване в градския транспорт

viber icon

Нова система за  безкондукторното таксуване в градския транспорт се обсъжда в Община Пловдив, след като въведената в началото на 2016 г. и до днес не дава нужен резултат. Това коментира кметът Здравко Димитров пред marica.bg по повод на досъдебното производство, образувано от Окръжна прокуратура - Пловдив.

"Автоматите в автобусите не връщат ресто, хартията се къса и пътниците предпочитат да се таксуват при кондукторите. Това оборудване е остаряло, затова ние сериозно мислим в бъдеще да има възможност хората да плащат с дебитни и кредитни карти, освен с пари и абонаментни превозни документи.  Но трябва да изтече  5-годишният  гаранционен срок по договора  с фирмата - изпълнител, което ще стане до края на декември.  Тогава пред нас стои още една задача - за заплащането на превозвачите на километър пробег, което засега е невъзможно", обясни Здравко Димитров.

Кметът  напомни, че  за решаването на сложния казус с електронната система са се захванали с неговия заместник Тодор Чонов още в първите дни на мандата.  Тогава са подали сигнал до Окръжна прокуратура  да се установи  по чия вина  през  2016 г. е възникнал пожар в Центъра за управлението на градския транспорт,  който е засегнал сървъра.

 От "Индра" имали претенции, че системата е объркана точно заради този  инцидент.  Претендирали и за сумата от 250 000 лева, която не била изплатена от общината.

През пролетта на  2016 г. се разчу,, че сървърът е аварирал, но от Община Пловдив тогава се кълняха, че проблемът ще бъде бързо отстранен и че електронната система ще заработи.

Снимки от Атанас Кънев

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Реалист

Реалист

31.08.2020 | 21:41

аз съм сигурен че каквито и системи да слагат и транспорта докато е частен няма нищо да тръгне разберете частните превозвачи няма далавера от тази система разберете го транспорта е кое общински ще видите как ще тръгне всичко и всичко ще бъде наред

Отговори
6 0
Има нещо гнило в тази работа!

Има нещо гнило в тази работа!

31.08.2020 | 18:52

От казаното става ясно, че лицето кмет знае и всичко му е ясно! Знае кой открадна парите, кой взе полувината и къде отиде другата! Тази мантра, която повтарят той и Чонов е заучена тези и целта е да изтече договора с Испанците да мине давност и да се заличат следите на откраднатите десетки милиони! Прахта с някакви ниви системи е само отвличане на вниманието и търсене на възможност, а още по - големи кражби! Ако не е така защо вече не е заведено дело срещу Индра за връщане на взетите суми при неработещата система!

Отговори
6 1
Не се правете на умрели лисици

Не се правете на умрели лисици

31.08.2020 | 19:00

С кой и с какво право обсъждаш някаква нова система бре! Вие първо защитете интереса на пловдивчани, като заведете дела и срещу дл. лица подписали договора! Защото не е луд този който яде баницата а този който му е дал! И да знаете за пристъпленията няма давност! Даже и ако мирския съд не ви осъди то оня небесния със сигурност ше ви потърси сметка!

Отговори
5 1
Реалист

Реалист

31.08.2020 | 18:31

И какво значи на практика излиза че няма да има осъдени и че някой се е прибрал 20 милиона и че някой ходатайствал за частните превозвачи да не бъде пусната тази система и той умишлено аз пак казвам тази система щеше да работи ако транспорта беше държавен аз сега транспортът е частен и затова не работи защото няма да има гуша за тези управници които докараха транспорта от това държи няма да има гуша тогава за този който съсипа тролейбусния транспорт в нечий интерес кмета Тотев който обира за Чолаков и Ангелов Тотев еднолично унищожи всяко я една добра придобивка на градския транспорт даже си прибра комисионите за тези щъркели

Отговори
4 1
Нашият кмет

Нашият кмет

31.08.2020 | 18:18

да звънне на колегата си гербаджия във Варна да го пита коя система ползват там,защото тя работи!!!!!!

Отговори
2 2
Зико лъжец ли си ????

Зико лъжец ли си ????

31.08.2020 | 16:37

Ревизия на Тотев кога????

Отговори
4 1
Мико

Мико

31.08.2020 | 18:54

Ти не четеш ли статията! Кой е подал сигнала до прокуратурата, или само си плюем тролче!

Отговори
2 0
Шкодров

Шкодров

31.08.2020 | 16:28

ако не ме лъже паметта аудоволствието ни излезе 45 милиона честито на пачелившите

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?