Следвайте ни

КАТ дебне в Пловдивско! Спипаха над 100 шофьори в нарушение

viber icon

Спецакция по безопасност на движението е проведена от служители на сектор Специализирани полицейски сили за времето от 11 ч. до 23 ч. на 7 септември. Проверките са осъществени на територията на РУ Карлово и РУ Хисаря във връзка с отчетено повишение на инциденти с пострадали и тенденция за неправилно използване на мобилни телефони от шофьорите, съобщиха от полицията.

Екипите са проверили 131 души и 111 коли. Констатирани са 101 нарушения на правилата за движение. Сред тях са 35 случая на неизползвани обезопасителни колани и 4 - на каски, нерегистрирани по надлежния ред 5 автомобила и 2 мотоциклета. 8 шофьори са били неправоспособни, 2 са употребили алкохол до 1,2 промила, 6 са използвали GSM без необходимите устройства по време на движение, други 6 са били с нередовни документи.

Съставени са 68 акта и 26 глоби с фиш. С полицейска заповед са задържани трима. В РУ Хисаря и Карлово са започнати общо 5 предварителни проверки.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?