Следвайте ни

Капан за шофьори кърти на бул. „Ал. Стамболийски“ ВИДЕО

viber icon

В истински капан за шофьори се е превърнал „легнал полицай“ в началото на бул. „Александър Стамболийски“ в Пловдив. Опасното място е на стотина метра от кръстовището с „Коматевско шосе“, точно до бариерата за паркинга към новия ритейл парк ипресечката с улица „Балатон“.

Там за по-лесно пресичане и за убиване на скоростта на автомобилине, а направена повдигната пешеходна пътека от типа „легнал полицай“. В поставянето на това съоръжение няма нищо лошо. Проблемът обаче е, че то може да убие не само скоростта, но и човек.

Точно след повдигнатата зебра асфалтът е хлътнал опасно с почти 15 сантиметра. Вероятно преди време на това място от ВиК са правили ремонт. Възстановената пътна настилка обаче е пропаднала и слизайки от високата пешеходна пътека автомобилите скачат като от трамплин. Само за десетина минути репортерът на „Марица“ забеляза най-малко 15 леки коли, които хлътнаха в дупката и задраха брони в асфалта. По пътната настилка ясно се виждат ожулените места от пропаднали коли.

„Обикновено берат ядове джигитите, които минават с висока скорост и не знаят за дупката““, обясни мъж, живеещ в съседния комплекс „Южен полъх“.  Сутрин ги гледам от терасата как се клатушкат, а вечер, когато се стъмни, дори се виждат искрите, които изскачат под колите, като задерат в асфалта, допълни наблюдателният пловдивчанин.

Тези, които живеят в района, а също и шофьорите на градски автобуси, знаят за опасния капан и преминават през него с ниска скорост и повишено внимание. Останалите обаче дават газ след светофара и после берат ядове, като хлътнат в дупката, която е в южната лента на булеварда.

Тя обаче не е единственото препятствие на мястото. Точно до нея, но в северното платно, стои заровен трап след друг ВиК ремонт, покрит само с валирана баластра. Когато минават през тази дупка, гумите на автомобилите настъпват камъни, които хвърчат като снаряди и застрашават останалите участници в движението – и пешеходци, и МПС-та.

Не по-малко опасно се извършва и разминаването на въпросния участък. Там идващите от Коматевско шосе коли се опитват да заобиколят хлътналия асфалт, а движещите се срещу тях пък заобикалят трапа с баластрата. „Понякога се разминават на една боя разстояние при тези маневри“, обясни друг мъж от района. Той пък всяка сутрин водел дъщеричката си в близката детска градина „Светлина“ и му се налагало да пресича на хлътналата повдигната зебра. „Някои от колите издават такъв стаховит шум при скока, че чак детето се стряска“, разказа таткото.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Методиева

01.05.2019 | 19:27

А ВиК кога ще си оправят "разкопките" по булеварда? Насипали са ги с чакъл и така си стоят.

Отговори
1 0

bam

01.05.2019 | 16:36

Този булевард е показателен за отношението на кмета Тотев към най-големия квартал в града! Нито една улица не е наред в Кичука. Нито основни, нито малки улички са ремонтирани или ако е правено-на парче. А въпросният булевард се копае през ден и си оставят ръцете "майсторите"... ПЪЛЕН ПОЗОР И СРАМ!

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?