Следвайте ни

Кандидат-кметът Георги Колев: "Марица" и "Родопи" да се върнат при нас

Трябва да сменим менюто и сядащите около масата на Пловдив, твърди известният адвокат

viber icon

Георги Колев от Земеделски съюз „Александър Стамболийски” ще се яви като кандидат за кмет на предстоящите избори. Кандидатурата му бе представена вчера от председателя на партията Спас Панчев. Колев, който е трети мандат общински съветник, заяви, че това е следващата логична стъпка в политическата му кариера.

„Манджата в Пловдив е претопляна вече 12 години, масата, около която сядат кандидатите, вече 12 години е една и съща. Лошото е, че ние сме част от менюто на тази маса. Време е да сменим и масата, и менюто, и сядащите около нея”, каза при обявяването на кандидатурата си адвокат Георги Колев. Той изброи шест важни точки, по които ще представи програмата си на 26 септември.

Първата е присъединяването на общините „Родопи” и „Марица” към града. Така ще престанем да бъдем спални за работещите в околните общини, а приходите от големите инвеститори ще са за града. „Ние сме съставени от едно населено място. Летище Пловдив всъщност не е пловдивско, то е в община Куклен. Прочутата индустриална зона на Пловдив всъщност не е пловдивска - тя е на община "Марица". Това трябва да се промени”, убеден е Георги Колев.

Втората точка набляга на връщането на блясъка на града като туристическа дестинация. „Пловдив отдавна не е исторически град, Старият град вегетира. Трябва да се инвестира в бранда „Пловдив”, каза Георги Колев. Той ще заложи в програмата си всички сесии на Общински съвет и процедури в администрацията да са достъпни онлайн. Така всеки гражданин ще може да проследи как се избира изпълнител на обществена поръчка.

Специална платформа ще тества система за миниреферендуми. В нея са вкарани 52 въпроса от важно регионално значение. Четвъртата точка в програмата на Георги Колев ще е урбанизацията на река Марица. Това, според него, ще открие стотици работни места и ще промени облика на града.

На пето място е градският транспорт отново да стане общинско предприятие. „Ние обсъждаме варианта да се появи ОП „Градски транспорт”. Зависим изцяло от аутсорсинг за тази услуга и не виждам пловдивчани да са доволни за това”, подчерта Колев.Така според него ще се подобри тази важна услуга за пловдивчани. Последната точка от програмата на Георги Колев е свързана с екологията и управлението на отпадъците.

„Европейска столица мина, "Фолксваген" ни подмина - какво става с Пловдив в следващите две години? Това е въпросът, на който искаме да отговорим”, каза адв. Георги Колев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?