Следвайте ни

Каназирева иска среща с кмета за спорния паркинг до Хуманитарната гимназия

Родители и преподаватели с протест срещу бъдещ строеж 

viber icon

Областният управител Дани Каназирева организира утре, 10 декември, среща с кмета на Пловдив Здравко Димитров във връзка с проекта за изграждане на многоетажен паркинг на ул. „4-ти януари”, където навремето беше сградата на ТЕЛК.  

Повод за срещата е петиция с над 1300 подписа, внесена в края на миналата седмица до областния управител, кмета на Община Пловдив и Общинския съвет. Гражданите, повечето от които са родители и преподаватели от СУ „Св. св. Кирил и Методий” и началното училище „Княз Александър I”, са обезпокоени, че подобен паркинг ще наруши учебния процес, ще  увеличи присъствието на автомобили в тази зона и ще доведе до още по-мръсен въздух в района на училището. Изместването на оградата  към сградата на гимназията също беше посрещнато с недоволство от страна на родителите и педагозите.

Както е известно, сградата на ТЕЛК  не се използва от няколко години. Предишната градска управа  беше взела  решение да построи на това място паркинг на няколко нива, без да проведе широко обществено допитване.

„Подробно ще обсъдим с кмета г-н Димитров какви действия да  се предприемат, за де не ощетяваме интересите на гражданите и особено на децата”, коментира Дани Каназирева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?