Следвайте ни

Жълт картон за превозвач, цакал гражданите и Общината

viber icon

Два месеца срок са дадени на превозвач, който обслужва част от автобусните линии, да започне да изпълнява редовно курсовете, съобщи вчера зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов.  Той не назова името на фирмата, но обясни, че според данните на GPS е констатирано неизпълнение на около 20 процента от утвърденото разписание. Интервалите между някои рейсове стигат до половин час

Ако след два месеца пропуските не бъдат отстранени, ще прекратим договора, предупреди Тодор Чонов. До превозвача е изпратено уведомление. 

Засега в общината не се обсъждат цените на билетите и картити за следващата година, каза зам.-кметът по транспорт. Билетчето в момента е левче, преференциалните карти за ученици, студенти, пенсионери, инвалиди и майки с деца до 3 години са по 16 лева на месец, абонаментните карти за целия градски транспорт са 50 лева, също на месец. 

Продажбата на картите за януари обикновено започва пред декември, защото има много празничните дни по Коледа и да не се трупат опашки в първите дни на новата година.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?