49

Жепейци скочиха срещу пътен знак на Централна гара

Служители от Централна ЖП гара Пловдив недоволстват, че концесионерът на обекта Миролюб Столарски ги принуждава да извършват нарушения, за да излязат с автомобилите си от паркинга. По негово желание на изхода бил поставен знак, указващ, че движението е  позволено само надясно. 

„Явно така е удобно за неговите автобуси, които имат един и същи маршрут и въобще не се интересува, че ние, които си тръгваме от работа с леки автомобили, трябва да се събразяваме с поставения по негово искане нов знак, защото преди беше друг, удобен за всички посоки. Сега рискуваме, но сме принудени да правим нарушения, когато излизаме от паркинга и трябва да пресечем и завием наляво в посока „Коматевски възел. А когато е час-пик, няма измъкване“, коментират възмутени служители.

Според тях е възможно да се постави знак, който позволява обратен завой на кръстовището след спирката пред гарата. Така ще могат да се включват безопасно в уличния трафик и няма да са предпоставка за извършване на ПТП.

За неудобството, което им създава сегашният пътен знак, те смятат да сезират КАТ и  ОП „Организация и контрол по транспорта” в Пловдив. Но се надяват, договорът за концесията на гарата да се прекрати по-бързо, което да ускори и решаването на проблема с движението на автомобилите. Миролюб Столарски не бе открит за коментар.

 

Снимки от Валентина Биларева

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Йоцо гледа

Йоцо гледа

29.06.2022 | 07:47

Е, хубава работа!!! Отсреща имаш изход от колело, който е еднопосочен!!! Пак неграмотници зад волана лелинката му! Как ще се набуташ в еднопосочното, за да направиш ляв завой!!! Пълни, завършени, не мислещи неграмотници!!! Пътят я ясен!!! Надясно, а после наляво на колелото и въртиш и после надясно по локалния изход, без светофар, към Коматевско шосе! Леле как ги дават тези книжки? После защо се избивали по улиците!!!

Отговори
4 0
Niki

Niki

29.06.2022 | 20:14

Трябва да се мрънка :)

Отговори
0 0
Батко

Батко

28.06.2022 | 19:22

Как наляво бре, вие луди ли сте, никога не е можело наляво!

Отговори
10 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?