Следвайте ни

Жалба на "Щрабаг" блокира външния ринг на Пловдив

viber icon

 Изграждането на пътя между надлез „Скобелева майка” и кръговото кръстовище на изхода от Пловдив за Асеновград се отлага, въпреки че държавата осигури 42 млн. лева без ДДС за външния обход по околовръстното шосе.

Тръжната процедура за избор на изпълнител е обжалвана от консорциум, в който участва известната на пловдивчани фирма „Щрабаг”.

"За съжаление трябва да  изчакаме по жалбата да се произнесе КЗК и дано няма оспорване пред ВАС, за да не се бави изграждането на пътя, който е от изключително голямо значение за облекчаване на трафика в Пловдив", коментират от община Пловдив.   

По проект пътят е с дължина 4,8 км. , а на търга в АПИ са внесени 12 оферти.

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

4000

4000

02.02.2021 | 15:25

Километрите не са никакви 4.8, дори няма и 4, а са около 3.5 ! Обаче както вчера ви казаха, че са поставили 140 или 160 метра мантинела на Асеновградско, така и сега километрите се увеличават, за да може да се краднат парите. Но дори и 4.8 км. да са това прави по 8.8 милиона лева на км. Тоя път стана по-скъп и от магистралата, която на километър струва 8 милиона. Не се накрадохте вашта .....!!!!!

Отговори
6 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?