49
Следвайте ни

Изненада: Полицията пита сънени шофьори "Подготвени ли сте за зимата?" СНИМКИ

viber icon

Сутрешен сюрприз поднесе пловдивската полиция на шофьорите по "Карловско шосе", видя репортер на "Марица". Разбира се, за тяхно добро. Няколко полицейски коли спряха до бензиностанция след Ален Мак още в 7 часа, когато трафикът вече става интензивен, и започнаха да спират шофьори. Действията на униформените са в рамките на акция" Зима".

Вече започна вторият етап на традиционната кампания, който е под надслов „Пешеходци, пътници и водачи за толерантност на пътя“. През десетдневния му период полицейски екипи ще следят за правилното поведение на пешеходците като участници в движението, както и за спазване на предимството им от страна на седналите зад волана. 

На 15 ноември пък стартират и проверки по отношение на изискването за управление с подходящи за зимни условия гуми, които ще продължат до 1 март. 

Тази сутрин униформените спираха забързани шофьори, като им проверяваха документите, дали са употребили алкохол, както и дали возилото им е изправно и готово за зимата. Още сънени, седналите зад волана се чудиха какво се случва, след което духаха на дрегера.

На място шофьорите имаха възможността да получат професионални съвети лично от рали шампионите Костадин Щерев и Николай Арабаджиев, които демонстрираха техническата изправност на един от състезателните си автомобили. 

На сутрешната акция присъстваха началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Костадин Костов и инспектор Ботьо Гиргинов от сектор „Пътна полиция“. 

Очаквайте подробности! 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Не разбирам

Не разбирам

12.11.2021 | 11:36

Къде са мненията на водачите? Този материал звучи като съобщение от пресцентъра на МВР ако си спомняте клуб НЛО

Отговори
2 1
Театър

Театър

12.11.2021 | 10:35

Що за театър, хората бързат за работа а те ги правят участници като театрални артисти

Отговори
2 1
Не е зле

Не е зле

12.11.2021 | 09:18

Добра инициатива

Отговори
0 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?