Следвайте ни

Издигнаха кандидатурата на Георги Колев за кмет на Пловдив

viber icon

Георги Колев от Земеделски съюз „Александър Стамболийски” ще се яви като кандидат за кмет на Пловдив. Кандидатурата му бе представена от председателя на партията Спас Панчев. 

Г-н Колев, който е трети мандат общински съветник, заяви, че това е следващата логична стъпка в политическата му кариера. 

Кандидат-кметът обяви шест важни точки, по които ще представи програмата си на 27 септември. 

Първата е присъединяването на общините „Родопи” и „Марица” към Пловдив. Така ще престанем да бъдем спални за работещите в околните общини, а приходите от големите инвеститори с предприятия там ще са за града, посочи той.

Втората точка набляга на връщането на блясъка на града като туристическа дестинация.

Колев ще заложи в програмата си всички сесии на Общински съвет и процедури в администрацията да са достъпни онлайн. Така всеки гражданин ще може да проследи как се избира изпълнител на обществена поръчка.

Специална платформа ще пусне система за мини референдуми. В нея са вкарани 52 въпроса от важно регионално значение. По този начин също ще се иска мнението на гражданите.

Четвъртата точка в програмата на Георги Колев е урбанизацията на река Марица. Това, според него, ще открие стотици работни места и ще промени облика на града.

Петата точка е градският транспорт отново да стане общинско предприятие. Така ще се подобри тази важна услуга за пловдивчани. 

Последната точка от програмата на Георги Колев е свързана с екологията и управлението на отпадъците.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?