Следвайте ни

Искат решетки за собственика на опела ковчег от бул. „Марица“

viber icon

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 45-годишния Митко Дебелаков. Това е бащата на 19-годишния шофьор Огнян Дебелаков, който катастрофира преди няколко дни на бул. „Марица“, като при инцидента загинаха двама младежи, а друг пострада тежко.

На бащата Митко ще се търси отговорност  за предоставяне на лекия автомобил  „Опел Корса“на неправоспособен водач, причинил катастрофа, съобщиха от прокуратурата. Той е знаел че синът му няма книжка. Освен това се оказа, че Огнян се е качил зад волана под въздействието на алкохол.

Както „Марица“ писа по-рано, цялото семейство Дебелакови е извършвало нарушения на пътния закон. Бащата имал автомобил, но също като сина си Огнян нямал шофьорска книжка. Братът близнак на Огнян – Васко Дебелаков, в сравнение с тях направо е рецидивист на пътя – хващан е 4 пъти да шофира без книжка, за което е отнесъл санкции за 800 лева, наказван е и за липса на застраховка „Гражданска отговорност“.

При инцидента на 29 септември на място загинаха 16-годишният Жанет Александров и 19-годишният Петър Илиев.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер във вестниците „Пловдивски новини” и „Стандарт“. В „Марица” е редактор и ръководител на екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?