Следвайте ни

Инвестираме 24,6 млн. лева в тръбите на бул. "Дунав"

viber icon

Подмяната на старите тръби на бул. „Дунав“ започва в началото на следващата година, след като бъде избран изпълнител. Обществената поръчка за реконструкцията на водопровода и канализацията е  обявена  от Община Пловдив, а офертите ще се отварят на 19 ноември.

 Прогнозната стойност на дългоочаквания обект е 24 640 000 лева без ДДС. Нови тръби ще бъдат положени на булеварда от кръстовището с „Васил Априлов“ и на Брезовско шосе до пресечката с бул. „Северен“, където минава северният обходен колектор.

Подмяната на ВиК мрежата на  бул.  „Дунав“  е част от проекта за воден цикъл, за който Община Пловдив подписа през април договор с МОСВ на обща стойност близо 115 млн. лева.  Финансирането е осигурено по оперативна програма „Околна среда 2014 - 2020“. В проекта  са   включени също така смяната на тръбите на още над 40 улици в район  „Северен“  и модернизацията на Пречиствателна станция.


 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?