Следвайте ни

Инж. Ташков за Околовръстното: Новият път е страхотен! Другото са спекулации СНИМКИ

viber icon

„За мен този път е страхотен. Това е един европейски път - с банкети, мантинели, с нови настилки, нови ограничителни системи, маркировка. Ако някой каже, че този път е опасен, просто нямам думи“. Така директорът на Областното пътно управление инж. Атанас Ташков отговори на констатациите на Института по пътна безопасност, чиито експерти направиха оглед вчера. 

Днес Ташков, заедно със специалисти от АПИ, Европейски център за транспортни политики  и Асоциацията на автомобилистите в България извършиха обход на трасето, където навръх Великден загинаха трима души при тежка челна катастрофа. 

 

Според директорът на Областното пътно управление твърденията, че ремонтираната отсечка от Околовръстното е опасна, представляват внушения и спекулации. "В последно време явно това се търси - някой да негодува, да намира кусури, да разбунва духовете и да руши доверието в системата и институциите, което най-малкото е некоректно. Сами го виждате, разходете се, кажете тесен ли е, опасен ли е", коментира пред журналисти Ташков. 

Той подчерта, че в проекта за ремонт на 14-километровата отсечка на Околовръстното от Асеновградско шосе до АМ "Тракия“, който е на стойност 25 милиона лева, е включено и осветление. До 10 дни ще стартира поставянето му. 

До 10 дни трябва да започне и ремонта на следващия участък от Околовръстното – от Коматевско шосе до Пещерско шосе. Предстоят участъците от Пещерско до Пазарджишко шосе и последният етап е до магистралата. 

Десислава Паунова, директор на дирекция "Пътна безопасност" в АПИ, каза, че има обществена поръчка за проектиране и разширение на целия обход на Пловдив. " След разширението пътят ще бъде с по две платна и средна разделителна ивица, както и локали, където има нужда. В момента процедурата е на етап избиране на изпълнител за проектиране на разширението. Надявам се, че това ще с еслучи в рамките на година и половина, след което ще се търси финансиране за изпълнението“, каза тя. 

Снимки Наташа Манева

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

УМЕН

УМЕН

13.05.2021 | 00:22

Всички пътища в града трябва да са така не само някои .........

Отговори
1 0
Чечо

Чечо

12.05.2021 | 20:20

Всички които сте писали сте лъжци и крадци . Всички в затвора . Е ...

Отговори
2 1
ГЕРБ

ГЕРБ

12.05.2021 | 19:48

Ташков давай по смело , че на брат ти от Америка му свършват парите , дето ти строи в Лаута . Ти си умно момче знаеш как ... !

Отговори
1 0
Дедо ви

Дедо ви

12.05.2021 | 15:35

Оценка може да даде само независим експерт. Пътя се ремонтира, за да стане БЕЗОПАСЕН СЕГА, а не в бъдеще. Яасно е, че са бързали да краднат едни пари като за последно. Оценката на водачите е по–меродавна за ктайния резултат, а не мнението на гербавите крадци. Целия процес трябва да се ревизира и крадците да отидат там където им е мястото. Стига с тези кражби!

Отговори
12 5
Батко

Батко

12.05.2021 | 15:31

Ташков е нормално да ръси глупости, все пак той прибира парче от пая ;)

Отговори
12 2
МИМА

МИМА

12.05.2021 | 15:31

ТОЗИ Е НАПРАВО ДЕРИБЕЙ ВЪРНА СЕ ОТ СОФИЯ ВЕДНАГА СИ НАЗНАЧИ ШОФЕР МИСЛИ ЧЕ АПИ МУ Е БАЩИНИЯ ПЛАЧЕ ЗА ПРОВЕРКА ОТ ДО

Отговори
10 2
Иво

Иво

12.05.2021 | 14:54

Нагла гербава опашата лъжа отново. Този е за затвора.

Отговори
17 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?