Следвайте ни

Инж. Пламен Вълков: Оградни пана пазят ученици от камикадзета

viber icon

Община Пловдив полага все по-големи грижи и инвестира все повече средства за повишаване безопасността на движението, твърди директорът на  ОП "Организация и контрол на транспорта" инж. Пламен Вълков.

Като пример той посочва, че през миналата година допълнително са осветени 30 пешеходни пътеки, а на 27 кръстовища е изградено цялостно осветление. Монтирани са 100 нови пътни знаци за пешеходни пътеки, а на 9 особено невралгични места са поставени и светодиодни знаци.

Пред входове на училища и детски градини са монтирани 320 оградни пана, а за обезопасяването на велоалеите са сложени 190 ограничители тип „кабар", за да не се прекалява със скоростта. 

На отделни улици, където трафикът е много интензивен, са направени повдигнати пешеходни пътеки, например на бул. "Никола Вапцаров", който беше включен в черния списък на булеварди с повишен риск заради честите катастрофи. Решенията за повдигнати пътеки и тъй наречените "легнали полицаи" се взимат от Общинската комисия за безопасност на движението, чийто председател е зам.-кметът Тодор Чонов и в която участват представители на Пътна полиция. 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?