Следвайте ни

"Индра" на кръстосан разпит в Общината за електронното таксуване

viber icon

Представителите на испанската фирма "Индра" ще обсъждат днес в Община Пловдив проблемите с въвеждането на електронната система в градския транспорт. Срещата започва в 11,30 часа, след което мерките за решаването на проблемите ще бъдат оповестени пред медиите.

Както многократно "Марица" писа, електронното таксуване трябваше да бъде въведено до 10 февруари 2016 г. На фирмата бяха изплатени всички пари - близо 20 млн. лева - за "услугата", но и след тази дата вече четири години билетчета в рейсовете се продават от кондуктори и шофьори. Повечето от автоматите на спирките не работят, електронните табели не дават точна информация за пристигане на автобусите, монетните апарати в рейсовете не се използват от пътници, защото са неудобни.
 
Поканата до "Индра" беше изпратена още през ноември от кмета Здравко Димитров и неговия заместник по транспорт Тодор Чонов. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

бам

бам

15.01.2020 | 12:12

КЪДЕ Е ПРОКУРОРА?! ПЛАТЕНО, АМА НЯМА! И Ако това не е престъпление с нашите пари!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?