Следвайте ни

"Индра" идва в Пловдив за корекции на Транспортния проект

viber icon

Ръководството на испанската фирма "Индра", която провали електронното таксуване в градския транспорт, ще пристигне на среща с представителите на Община Пловдив в средата на януари.  Мениджърите  са потвърдили, че приемат поканата за обсъждането на дефектите по транспортния проект, който трябваше да бъде изцяло реализиран до 10 февруари 2016 г. 

Администрацията усилено работи по промяната на сигналите на светофарите на инфарктните кръстовища. На три от тях са въведени нови циклограми, предстои промяната на още седем кръстовища - по бул. "Шести септември" и "Руски", срещу областната управа на бул. "Васил Априлов", по бул. "България" и "Победа", обясни зам.-кметът Тодор Чонов. Според него регулирането на светофарните уредби ще допринесе  за отпушване на трафика.

Проблематичен е и светофарът за пешеходците на бул. "Руски" и ул. "Любен Каравелов", както и  със сигнализацията на  бул. "Васил Априлов" и "Свобода". "Знаем за тези проблеми и мислим за по-добро решение. Ще ви дам само един пример - тръгвайки по бул. "Васил Априлов"  от  бул. "Шести септември" в посока "България" , се спираме на първия пешеходен светофар. След моста имаме отново светофар, а след няколко метра пак чакаме в тапите, този път на  кръстовището с бул. "България". За съжаление, в новия Генерален план за организация на движението не са предвидени пасарелки за пешеходци, за които е доказано, че гарантират по-безопасно преминаване на пешеходците и по-безпроблемен трафик", коментира Тодор Чонов.

Зам.-кметът уточни, че планът е отворен, в него могат  да се правят промени и екипът от специалисти търси варианти как да облекчи трафика.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?