Следвайте ни

Иде голяма тапа! Затварят улица до 31.12. заради строежа на „Модър-Царевец“

viber icon

Движението по ул. „Царевец“ в участъка от бул. „Хаджи Димитър“ до ул. „София“  се спира изцяло от 15 февруари (понеделник) до 31 декември.

Строителите от фирма "Драгиев и ко", на които е възложен строежа на подлеза "Модър - Царевец",  започват работа по подземните комуникации от страната на район "Западен".  

Трафикът се пренасочва от ул.  "Царевец" по обходния маршрут до УМБАЛ„Каспела“ и по ул. „Солунска“ и ул. „Дрян“, предупредиха от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта". 

"Изпълняваме договора по график, утвърден от община Пловдив, за да не губим време. Едновременно ще продължава работата по изграждането  на разширението на ул. "Модър" около Транспортна болница и по подземните комуникации на ул. "Царевец", обясни техническият ръководител на обекта инж. Валентин Алексиев. 

На ул. "Царевец"  трябва да се преместят водопровод и канализация. Едновременно с това се чака изпълнителят, избран от ВиК,  да започне  проекта за Южен обходен колектор. Гигантската тръба трябва да мине от район "Западен" към "Южен" по ул. "Царевец", бъдещия подлез под жп линията до "Каспела" и по ул. "Модър", за да продължи по бул. "Александър Стамболийски" в Кючук Париж. 

Инж. Валентин Алексиев разказа, че предстои и строеж на шлицови стени под железницата на дълбочина между 10 и 20 метра, за да може след това да се прекара  обходен колектор.  Преди няколко години  със съгласието на НКЖИ беше направен изкоп под жп линията, за да се улесни общината. Но останалото строителство с подземните комуникации, стените на тунела, облицовката, осветлението, пътната настилка и тротоарите  се финансират от общинския бюджет на Пловдив. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

???????

???????

11.02.2021 | 15:47

Не разбрах ВиК ли трябва да мине първо с Южен обходен колектор или първо трябва да се направят шлицовите стени и тогава да мине колектора. Нали на първата копка казаха, че ВиК ги бави. Май излезе обратното.

Отговори
4 2
???

???

11.02.2021 | 15:37

Каква е тази каша в статията "предстои и строеж на шлицови стени под железницата на дълбочина между 10 и 20 метра, за да може след това да се прекара обходен колектор. Преди няколко години със съгласието на НКЖИ беше направен изкоп под жп линията" ... Изкоп никога не е правен, а са правени шлицовите стени преди 5 години

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?