Следвайте ни

Гражданите: Да спрем сечта и да подпомагаме бедните с пелети

Вместо да се дават помощи за закупуването на въглища, да се използват пелетни печки, предложи екоактивистката от “За земята” Десислава Стоянова. “Вече има възможности да се търсят европейски средства, така че могат да се разработват програми. С тях ще подпомагаме социално слаби семейства да закупуват печки на пелети”, каза Стоянова. Тя разкритикува хората от местната администрация и за масовата сеч на дървета.

“От  "Паркове и градини” не дават обяснение защо го правят, а това се предимно плодни дръвчета.” Младата дама предупреди, че така се лишаваме от зелени площи, и съобщи, че започва нова гражданска инициатива в тази посока.  

Граждани са категорични, че що се отнася до градския транспорт, другият замръсител на въздуха, първо трябва да помислим как да стимулираме пловдивчани да го ползват. Според приватизатора на Градски транспорт Ангел Батаклиев трябва кардинално действие.

„Моите данни са, че трафикът причинява между 25 и 30 процента от замърсяването. В Пловдив имаме на разположение 260 километра въздушна контактна мрежа за тролейбусен транспорт и не искаме да я ползваме. В момента той може да поеме 12 тролейбусни линии, а в близкото минало тролеите са возили между 55 и 60 милиона пътници годишно”, каза Баткалиев.

„Тролейбусната мрежа трябва да се изостави. Бъдещето е в електрическите автобуси”, контрира обаче доц. Христозов от УХТ. И заяви, че помощите на твърдо гориво трябва да бъдат спрени и на бедните да се дават пелети - нищо че са по-скъпи. /Марица.бг

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?