Следвайте ни

Градските рейсове може да се возят и жители на близките до Пловдив села

viber icon

Автобусите на градския транспорт в Пловдив да обслужват и жителите  на съседните села – Труд, Скутаре, Трилистник, Строево, както и тези от община Родопи. За това настояват отдавна хората от близките до Пловдив села. Затова областният управител Дани Каназирева проведе среща с превозвачите, на която е обсъдена тази възможност.

Тя посочи още, че договорите за Областната транспортна схема изтичат този декември, а новите ще бъдат с много по-кратки срокове. В момента те са за 10 години.

Санкциите при неизпълнение на линия също се очаква да бъдат затегнати. „Това, което виждаме е, че силните линии се изпълняват, а по-нискобюджетните – не, което не е коректно спрямо местното население“, отбеляза Каназирева.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

пълен батак

пълен батак

21.10.2020 | 15:23

Те Пловдив оправиха, сега селата... Тук е пълен хаос с транспорта! Сутрин пристигат едни щъркели, в които се тъпчем като при социализма! Няма кондуктори, електронната система не работи, табелите дават грешна информация, няма кой да дезинфекцира... Къде са новите автобуси, с които фирмите спечелиха конкурса?

Отговори
0 0
Малина

Малина

21.10.2020 | 15:20

Да бе да ако е като по-добре да не го правят

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?