Следвайте ни

Пускат градските автобуси с делнично разписание в час пик

viber icon

Автобусите по линиите на вътрешноградския транспорт да се движат с делнично разписание в пиковите часове и с неделно разписание във времето с по-слаб пътникопоток –  това предлагат от ОП „Организация и контрола на транспорта“ на общинския оперативен щаб за ограничаване на опасността от разпространение на коронавируса.

Сред заложените в петък мерки бе предвидено преминаването на всички градски автобуси в Пловдив на неделно маршрутно разписание. Това бе съобразено с обявеното извънредно положение на територията на страната и рязкото намаляване на пътниците в градския транспорт. Според наблюденията на ОКТ тази сутрин не е имало струпване на хора нито в автобусите, нито на спирките.

„За да няма излишно напрежение сред гражданите, предлагаме в пиковите часове движението на автобусите да е през по-малки интервали“, коментира директорът на „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков.

Той напомни, че на фирмите превозвачи е разпоредено четири пъти дневно да извършват пълна дезинфекция на автобусите. Стриктното изпълнение на дадените предписания се следи от екипи на РЗИ. Работници на ОП „Чистота“ пък дезинфекцират най-малко веднъж дневно всички заслони на автобусните спирки.

Община Пловдив призовава гражданите да проявят разбиране и да се съобразяват с мерките, наложени заради извънредната ситуация. За да се предотврати опасността от разпространението на коронавируса, основната препоръка е по възможност всеки, особено възрастните, да ограничи излизането от дома си, когато не е наложително.

Разписанието на градските автобуси е публикувано в сайта на Община Пловдив -  http://www.plovdiv.bg/item/transport/масов-градски-транспорт-маршрутираз/. То може да се намери и в мобилното приложение „Градски транспорт Пловдив“.

Очаква се кметът Здравко Димитров да подпише новата заповед за разписанието на градския транспорт.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ще има ли контрол

16.03.2020 | 15:44

Едва ли превозвачите ще спазват тези разсписания! Те и преди "икономисваха" курсове, та сега ли?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?