Следвайте ни

Градският транспорт в колапс, Здравко Димитров кани превозвачите на среща

viber icon

Среща с кмета Здравко Димитров са поискали превозвачите, които обслужват 29-те автобусни линии заради финансовата криза. Градоначалникът ще ги приеме през следващата седмица, тъй като сега е в отпуск. Това съобщи зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов, който тази седмица изпълнява длъжността кмет на Пловдив. 

„Приходите от картите и билетите рязко намаляха от началото на пандемията и досега през деня и вечер автобусите пътуват полупразни. Субсидиите, които отпуска общината не стигат, шофьори  напускат, над 100 места за кондуктори си стоят незаети – няма желаещи.  Монетните автомати в автобусите постоянно се повреждат и ние не можем да разчитаме на кондуктори”, коментира Петко Ангелов, собственик на фирма „Автобусни превози – Пловдив”. 

Транспортните фирми се надяват, че след срещата със Здравко Димитров  общината ще увеличи с половин милион лева субсидията.  Напомнят, че  много от фирмите са получили  финансова подкрепа по време на пандемията, но не и превозвачите, които всеки ден возят пътници с риск за здравето си. 

"Ще разговаряме с представителите на фирмите и ще вземем решение, но дали ще има допълнителни средства за градския транспорт, зависи от възможностите на бюджета", каза Тодор Чонов.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (12)

Тошева

Тошева

19.08.2020 | 08:10

".... над 100 места за кондуктори си стоят незаети – няма желаещи....." - Преди почти 5 години, беше приет и разплатен проект за електронно таксуване в Градския транспорт" - за около 20 милиона лева. Това е злоупотреба в особено големи размери! Кой е виновен за това, че проектът вече 5 години не работи и кой "усвои" тези средства? Случайно ли е това, че бившият кмет беше и все още е председател на партия ГЕРБ в Пловдив? Има ли партиен чадър над него? Защо сегашния кмет мълчи по този въпрос?

Отговори
2 1
Тошко

Тошко

18.08.2020 | 18:13

Аз също бих използувал автобусите , но гледайки тези маскирани ме обзема ужас от ,,,,възхода,, на човешката цивилизация. Пеш се чувствам свободен човек а не куче с намордник.

Отговори
4 3
дядо Либен

дядо Либен

18.08.2020 | 17:38

ех Здрафко, за никав х0й не ставаш.. Какво толкова работи и свърши, та отпуска вземаш?

Отговори
5 4
И мама не дава на татко без пари!

И мама не дава на татко без пари!

18.08.2020 | 18:55

Вече разбрахте ли кой ни управлява? Превозвачите и в частност лицето ПА който плати основната част от кампанията на лицето ЗД! Сега той е зависим от тях и ще прави това което той му каже! ПА с помощта на ЦвЦв, който беше редовен гост на ПА заповядаха на лицето ИТ като кмет да унищожи Тр. ТР. и да им даде всички линии! Така лицето ИТ и ЗД прекратиха договорите, с тролейбусите за да дадат бизнеса на ПА! Сега очаквайте субсидиите и конпенсациите да станат 20мил.лв!Зависимото лице ЗД няма друг шанс и ще трябва да си плаща но не с неговите а с нашите пари! Очаквайте не очакването с оправданието да не остане града без транспорт!

Отговори
6 4
Бързо напушай!

Бързо напушай!

18.08.2020 | 19:05

Чонов, Чонов тебе ли те назначиха за лошия вестоносец, който трябва да бъде политически убит! Ами сега? Сценария се изпълнява по учебник! Амс пари нема какво ще правим? Или вас това не ви интерисува нали харчите нашите пари! Но помнете рано или късно ше ви потърси сметка за унишожения тролейбусен транспорт! Тази идилия и без наказаност скоро ще свърши! Някой ше трябва да плати снеткатс!

Отговори
7 1
Пловдивчанин

Пловдивчанин

18.08.2020 | 16:41

Истината е друга. Аз лично от март месец не съм се качил на автобус заради задължителните маски. Особено сега в жегите. Пловдив е малък град и пеша можеш да стигнеш навсякъде за 30 минути като бял човек а не роб с маска. Откъде накъде ще дават на автобусните фирми половин милион лева от наши пари? Да говорят с кмета да махне маските и веднага ще се напълнят автобусите. Когато ги е страх да искат това- да фалират. Ще дойдат презвозвачи с акъл и топки. Никакви пари на тези хрантутници. Грижили са се за здравето на хората...хахахаха...ало ,няма вирус! Просто искате готови пари.

Отговори
6 5
Лоренцо

Лоренцо

18.08.2020 | 15:33

Никога не е имало толкова слаб градски транспорт, здравеопазване, обучение, за това оставка!

Отговори
13 3
ЙоСта-Алтън Капла

ЙоСта-Алтън Капла

18.08.2020 | 15:21

Не ги разбирам тези "национално отговорни бизнесмени" хем не им отърва хем стоят, брей големи филантропи са станали. Проблема е в това, че системата отчита реалните курсове и умишлено развалят автоматите за билети, друго си беше преди, каквото заявят това се плаща. Как в цял свят работят тези автомати а тука не?

Отговори
17 0
На загуба пък искат още линии

На загуба пък искат още линии

18.08.2020 | 14:46

Нали им плащаха 60/40, сега и общината да ги дотира? Тези са много нагли

Отговори
15 0
Инструктор

Инструктор

18.08.2020 | 13:41

Като не им оттърва на превозвачите да се отказват, да ама не. Има голямо лапане там.

Отговори
15 0
Alex

Alex

18.08.2020 | 14:36

Както казват кое е по-важно парите или здравето :)

Отговори
7 0
Зико Чонов Тотев

Зико Чонов Тотев

18.08.2020 | 19:20

Не разбрахте ли че това е част от сценария да откраднат от нас още едни 10мил.лв!Сега ще се вайкат после ще мислят и накрая с клишето да защитим общественния интересе им ги плати! Гаранция, а качество няма! Важное да въртим парата!

Отговори
7 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?