Следвайте ни

Градска линия без последен курс, работници хващат такси до вкъщи

viber icon

Работници са принудени да хващат такси до вкъщи, вместо да се прибират с градския транспорт, заради нередовно изпълнение на последния курс на автобус номер 10. За това сигнализира читател на „Марица“.

Последният рейс , който се движи по маршрут кв. Тракия – кв. Смирненски, по разписание тръгва в 21:18 часа посока район „Западен“. Действителността обаче не била такава. „На спирката, на която го чакам той трябва да пристигне в 9:40.

Аз разботя до 9:30, но въпреки това съм говорила с работодателя ми да ме пуска по-рано, за да мога да го хвана. Обикновено отивам на спирката още в 21:20 часа, но той не минава винаги. Случвало ми се е да го чакам до 22 часа“, разказва Румяна Иванова. 

Тя не е шофьор и няма личен автомобил. Има карта за градския транспорт, но не може да я ползва, защото автобус през спирката не минава. Затова често се налагало да прибягва до услугите на таксиметровите компании.

Така бакшишите й взимали до дома й в Смирненски по 5 лв. на курс. „Къде ми излиза сметката веднъж да си купя карта, а после да давам пари и за такси. И без това градския транспорт във втория по големина град е до рано“, казва Иванова.

По думите й шофьор на автобус разкрил пред пътници, че колегите му, често пропускали последния курс, защото хората, които се возели били малко, а смените им са 12- часови. 

„Марица“ ще се свърже с транспортната фирма, която обслужба маршрута, за коментар по темата.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?