49

Големи удобни автобуси сменят „щъркелите“ в градския транспорт на Пловдив

Малките автобуси, които пловдивчани иронично наричат "щъркели", скоро няма да се движат по линиите на градския транспорт. Това обеща ресорният зам.-кмет Тодор Чонов, въпреки че все още действат договори с превозвачите, които ги позволяват. „Всички „щъркели“ поетапно ще изчезнат от пейзажа", увери той. Стъпка в тази насока са петте нови 12-метрови автобуса, които ще тръгнат от 1 март по линия № 20. „Автобусите са големи и удобни. Отговарят на високи екологични стандарти - „Евро 6“.  Оборудвани са и с всички елементи на системата за електронно таксуване - касови апарати, валидатори и други. Трябва да въведем софтуера. И възможно най-скоро ще го направим, след като обявим нова обществена поръчка за надграждане на електронната билетна система. Компромиси няма да има“, коментира Тодор Чонов. 

Той лично прегледа новите автобуси, а собственикът на фирмата Иван Чолаков го увери, че са дали поръчка за още. Чонов напомни, че от декември насам друг пловдивски превозвач - „Автобусни превози“, закупи 15 броя 12-метрови автобуса. 10 от тях вече се движат по линии № 4, 9 и 22 и където другаде е необходимо. Другите 5 също предстои да се включат в изпълнението на маршрутните разписания. 

По думите му най-важното сега е да се спазват маршрутните разписания. Именно заради това от 1 март линия №20, изпълнявана от „Хеброс бус“,  се поема от „Автотранс Чолаков“. Откакто №4 и 10 бяха прехвърлени към нови превозвачи, маршрутните разписания се изпълняват близо 100 процента. Пускането на новите големи автобуси до езиковите гимназии ще улесни извозването на хилядите ученици.

Оцени новината

Оцени новината
2.9/5 от 13 оценки
2.9/5 от 13 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
28 коментара
Малина

Малина

21.02.2023 | 05:28

А .за Петко Ангелов дерибея какво да кажем че

Отговори
2 0
dimitar

dimitar

20.02.2023 | 18:48

Бързо и надеждно предложение за заем за всеки Нашата финансова група, за да помогне на хората в затруднено финансово състояние, стартира голяма кредитна кампания при ниска лихва от 2% годишно. Предлагат се оферти от 10 000 евро до сума от 500 000 евро с много изгодни условия на погасяване, вариращи от 1 година до 25 години. За повече информация Контакт. имейл: [email protected]; whatsapp: 0033 777 665 361

Отговори
0 8
Димитре, не си губи времето

Димитре, не си губи времето

20.02.2023 | 19:43

с нас, ами дай оферта на ръководството на общината във връзка с финансиране на стадионите. Там по-може да те огрее.

Отговори
6 0
Ангелови

Ангелови

20.02.2023 | 18:27

Интересни коментари. Във всяка що-годе нормална държава, дори от Африка или Латинска Америка, ако водещ бизнесмен, какъвто е Веселин Дошков, публично, на пресконференция обяви подробности за схеми за търговия с влияние и то срещу крупни суми от обществено ангажирани личности, какъвто е директора на Английската и общински съветник от 20 години Николай Радев и бизнесмена и общински съветник Димитър Чолаков, щеше да има светкавично разследване и прилагане на закона с цялата му строгост. А в Пловдив, толкова години абсолютно нищо. Сякаш Дошков си е говорил тези неща ей така, на шега. Както и се замете под килима абсолютно достоверната информация за източените десетки милиони от Община Пловдив със субсидиите и компенсациите. И то схемата беше разкрита от действащи общински съветници и Икономическа полиция в Пловдив. И пак нищо. Това го няма никъде по света. Ние сме по-зле и от най-западналите бананови държави.

Отговори
13 0
Темида

Темида

20.02.2023 | 19:05

Еми и лицето Дошков,защо още мълчи и дума не издумва?Като един партизанин пред разстрел мълчи ,защото знае че който дава и който взима носят еднаква отговорност по НК!Като е казал А да каже и Я ,ама стиска ли му!Веднага мярката от парична гаранция 50хил.лв. ще се превърне в задържане под стража и обвенителния акт за откраднати над 50мил.лв от субсидии и компенсации през последните 12-13години ще влезе веднага в съда и затвора!

Отговори
9 0
до Темида

до Темида

20.02.2023 | 19:29

Ами той какво повече да каже. Обяви ясно схемата, как Димитър Чолаков от "Автотранс" е събирал регулярно всеки месец между 3 и 5 000 лева, които са предавани на общинския съветник и директор на Английската гимназия Николай Радев. Дошков заяви това публично, на пресконференция, като очевидно разполага и с доказателства за тази абсолютна търговия с влияние. И толкова години абсолютно нищо. Какво да направи друго Дошков, нито е икономическа полиция, нито прокуратура, които се направиха, че нищо не се е случило.

Отговори
6 0
По-зле сме от всяка бананова република,

По-зле сме от всяка бананова република,

20.02.2023 | 19:52

както и от всяка латино република! Прокуратура, съд - всички ги е ужилила мухата цеце и са в дълъг летаргичен сън. За сънната болест, причинена от мухата цеце, както знаем ляк няма. За нас това означава, че като нация сме обречени во веки веков. Ето мотив за увеличаване наплива към Терминал 2 и за обезлюдяване на прабългарските земи и владения... А бяхме наследници на Крумовите закони, на спечелените битки на Аспарух, на величието на Симеоновата ера (ааа, някой да НЕ вземе грешно да ме разбере: визирам великият български цар Симеон Велики!!!, въвел българската азбука на сите българи, че и на сите славяни, включая и на братя маке, макар да са забравили тези факти)! Бяхме! Някога! Сега сме една разорена държава, крадена от всеки що може, кланяща се на Изток, кланяща се и на Запад... Чийто народ вече не знае накъде да хване.

Отговори
4 0
Дим

Дим

20.02.2023 | 17:00

Ще ги скрият за изборите есента и след тях ще ги пуснат пак.

Отговори
6 2
така твърди В. Дошков

така твърди В. Дошков

20.02.2023 | 16:46

Шефът на транспортна фирма „Автотранс 2000“ Димитър Чолаков събирал пари за подкупи на общинари от останалите превозвачи. Това скандално разкритие направи управителят на „Хебросбус“ Веселин Дошков. По думите му парите са събирани за общинския съветник Николай Радев, сега директор на Английската гимназия. Според Дошков парите са събирани за решаване на проблеми със субсидиите, за преразпределяне на средствата останали от карти и за мотивиране на различни проверяващи. Сумите са варирали между 2 и 5 хиляди лева и били събирани регулярно.

Отговори
9 1
всичко е отврат в тази държава

всичко е отврат в тази държава

20.02.2023 | 16:41

Гражданите на Пловдив очакваха братя Чолакови и Дошков вече да са в затвора или поне с повдигнати обвинения за източването на община Пловдив с десетки милиони, но, о - чудо, за това вече никой никъде не говори. Затова никога няма да видим нито Шенген нито Еврозона.

Отговори
14 0
Реалист

Реалист

20.02.2023 | 16:29

Като гледам тези автобуси май нямат клитатик

Отговори
11 0
"Всички щъркели ще изчезнат

"Всички щъркели ще изчезнат

20.02.2023 | 16:16

ПОСТЕПЕННО"!?!?!? Колко постепенно и колко ТОЧНО години ще трае изчезването им? Или иначе казано: още колко дълго ще ограбване такива като мен, за които е абсурдно да ползват въпросните щъркели? "Ограбвате": имам в предвид финансирането с общински средства от нашите данъци на тези абсолютно негодни за ползване автобуси от хора с двигателни проблеми!!! Спрете ги веднага и окончателно! И е задължително към фирмите, чакащи обшинско финансиране, да има ясни критерии за поне минимално удобство на автобусите, с които ще кандидатстват за въпросното финансиране!!! Не е нормално тези фирми да прибират боклуците, които други изхвърлят, а вие да ги финансирате без никакви изисквания за возилата.

Отговори
16 1
Малина

Малина

21.02.2023 | 05:26

Дишков и чолаците виновни а за Петко Ангелов дерибея какво ще кажем ??

Отговори
1 0
Реалист

Реалист

20.02.2023 | 16:11

Сега се сетих на коя фирма са фирмата е бК Транс прочетете го от марица и го напишете в статията на коя фирма идват тези автобуси

Отговори
9 1
Реалист

Реалист

20.02.2023 | 16:09

Уж са пред фалит а нови автобуси откъде изкараха пари защо не кажете истината че автобусите са втора употреба на 7 8 9 години този ман този модел тогава излезна а сега новите манове със съвсем по други и по-модерни

Отговори
13 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?