Следвайте ни

Георги Стаменов предлага джобове за коли на три възлови булеварда

viber icon

Паркинги ще бъдат изградени на три  възлови булеварда в широкия център на Пловдив, ако проектът, изготвен в район „Централен” получи одобрението на КАТ и Общинската комисия по организация и безопасност на движението.

„Проектът вече е изпратен за съгласуване”, увери кметът на района Георги Стаменов. Обособяването на места за паркиране ще облекчи  шофьорите, които се чудят къде да спрат  колите си, когато се налага да свършат работа в центъра.

За паркинги частично се използват тротоарите, но само на места, където те са много широки и пространството позволява да се запазят необходимите три метра ширина за преминаване на пешеходците.

В проекта е включен един участък от Пещерско шосе пред Професионалната гимназия по електротехника. В момента спирането в тази част на булеварда е мисия невъзможна, защото има знак, че е забранено, а и наблизо няма паркинг. Тротоарът е с ширина шест метра и част от него може да „се отреже” за оформяне на 28 паркоместа.

По същия начин под 45 градуса  се подготвя паркирането на бул. „Васил Априлов” в участъка между бул. „Шести септември” и УХТ в района на ресторант „Каза де Куба”. Третият паркинг, включен в проекта, ще е от северната страна на бул. „Шести септември” - между   бившето кино „Кочо Честименски” и „Копривщица” . За пешеходците  се запазва достатъчно място за предвижването - тротоар с ширина три метра, обясни Георги Стаменов.

В навечерието на новата учебна година трафикът в Пловдив застрашително нарасна, а местата за паркиране стават все по-дефицитни. От няколко дни, включително и през уикенда, синята зона буквално пращи по шефовете, въпреки че на всеки час взимат два лева за престой. Повечето от булевардите са забранени за паркиране и шофьорите са принудени да кръстосват често безуспешно по вътрешните улици в търсене на място под слънцето.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ами

ами

14.09.2020 | 11:41

Ами в Северен кога?

Отговори
1 0
Похвално, г-н Кмете!

Похвално, г-н Кмете!

14.09.2020 | 10:46

Много добро и разумно решение! Дано стане по-бързо!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?