Следвайте ни

Френска банка дава стипендии на студенти от Пловдив

После осигурява работна позиция в системата си в цял свят с възможност за смяна на държавата през цялата кариера

viber icon

Френска банка издирва из пловдивските университети кандидати за стипендианти, които в продължение на 10 месеца да завършат магистратура във висше инженерно училище във Франция. След това осигурява позиция, като дава гаранция за географска мобилност през цялата кариера.

Общата стипендия се отпуска съвместно с Френския културен институт. Който я спечели, ще учи на техни разноски един семестър във висше училище и още един на работна позиция в компания. Стартът на обучението е през септември, а на финала допълнителният ценз ще е за работа с база данни.

По време на обучението Френският културен институт осигурява нужната сума от около 6000 евро за годишната такса в университета, осигурява също жилище и поема медицинските осигуровки. От своя страна банката осигурява разходите по престоя - транспорт, дневни, храна.

От кандидатите не се изисква задължително да владеят френски, това би било само предимство. Има вариант да минат курс във Френския културен институт или в мрежата на Алианс Франсез.

За стипендията, която дава перспектива за добра кариера, могат да кандидатстват младежи, които са с диплома за магистърска степен в областите математика, статистиката, информатика или инженеринг, бизнес администрация. Условието обаче е да завършват тази година или да се дипломирали наскоро. При подбора ще се държи още да познават финансовия и банковия сектор и да владеят писмено и говоримо английски. За френския са достатъчни и само базови познания. В същото време кандидатите трябва да са в състояние да ползват най-малко един език за програмиране, да са на ти с облачните технологии и да боравят с неструктурирани бази данни от социални мрежи, аудио- и видеофайлове. По отношение на личните качества е нужно да притежават аналитичност, комуникативност, умение да убеждават и хъс за развитие.

Към кандидатурите си, които се събират до края на февруари, младежите трябва да приложат мотивационно писмо, препоръка от преподавател или работодател, както и предварително преведена и легализирана диплома заедно със справка за успеха от изпитите през последната година от следването.

Банката, която възнамерява по този начин да си „отгледа” кадри, е сред седемте най-големи финансови институции в България, с дъщерни и асоциирани дружества, в които работят общо около 1600 човека в 140 офиса. През 2016 г.  групата е реализирила нетна печалба от около 42,5 млн. евро и има над 500 000 клиенти.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?