Следвайте ни

Експертите на "Индра" са в Пловдив! Идва ли краят на кондукторите в рейса?

viber icon

Ръководството на испанската фирма "Индра", която провали електронното таксуване в градския транспорт се среща днес с представителите на Община Пловдив.

Мениджърите  са потвърдили, че приемат поканата за обсъждането на дефектите по транспортния проект, който трябваше да бъде изцяло реализиран до 10 февруари 2016 г. 

Администрацията усилено работи по промяната на сигналите на светофарите на инфарктните кръстовища. На три от тях са въведени нови циклограми, предстои промяната на още седем кръстовища - по бул. "Шести септември" и "Руски", срещу областната управа на бул. "Васил Априлов", по бул. "България" и "Победа", обясни зам.-кметът Тодор Чонов. Според него регулирането на светофарните уредби ще допринесе  за отпушване на трафика.

Срещата е насрочена малко преди обяд и на нея ще бъдат разисквани всички въпроси, свързани с проблемите по изпълнението на транспортния проект, обясни зам.-кметът Тодор Чонов.

Поканата за дискусията беше  изпратена до ръководството на „Индра” от новия кмет на Пловдив Здравко Димитров веднага след встъпването му в длъжност.

Според договора, сключен между „Индра” и бившия кмет, електронното таксуване на пътници по 29 автобусни линии трябваше да бъде изцяло въведено до 10 февруари 2016 г.

Обществената поръчка е за около 20 млн. лева от общо 44 милиона, които бяха предоставени на Община Пловдив за транспортния проект по оперативна програма „Регионално развитие”.

На търга за поръчката участваха десет фирми, но комисията е предпочела офертата на испанците.

Четири години след изтичането на пусковия срок билетите в градските рейсове се късат пак от кондуктори, а често дори и от шофьорите, въпреки че това не влиза в задълженията им и с риск за безопасност на движението.

Електронните табели не дават пълна и точна информация за пристигането на автобусите. Повечето от 90-те автомата за продажба на електронни билети и карти, монтирани на спирките и в обществени учреждения, не работят.

Мнозина пътници предпочитат да се таксуват при кондуктора или шофьора, а не да вадят билетче от автомат в рейса. Тези автомати не връщат ресто и работят само с определени монети.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?