71

Експеримент на „Марица“ установи: 45 минути в час пик от Панаира до "Кючук Париж"

Близо час е необходим на пловдивските шофьори, ако искат да минат с колата си от единия край на града до другия. Заради продължаващите ремонти в центъра и кварталите спънатият трафик през последните дни се превърна в истински ад.

Експеримент, направен от „Марица“, показа, че в час пик придвижването от кръговото на Панаира до „Кючук Париж“ отнема цели 45 минути. Тапите по трасето, което е 4,5 километра, следват една след друга, а почти на всяко по-голямо кръстовище в центъра напиращите автомобили трябва да изчакват поне два-три цикъла на светофара, за да преминат. Така средното време за придвижване става 10 минути на километър, или 100 метра за минута.

Най-драматична от завчера е ситуацията с автомобилното движение в район „Южен“, след като беше затворена още една важна пътна артерия там - бул. „Александър Стамболийски“. Заради това трафикът се премести по успоредния булевард „Никола Вапцаров“ и ул. „Димитър Талев“, където задръстванията станаха денонощни.

Изключително натоварено е и движението по ул. „Скопие“, която пък пое автомобилния поток от затворената ул. „Даме Груев“. Вчера там изнервени от чакането водачи настъпиха газта и катастрофираха челно, което не се бе случвало досега.   

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
13 коментара
АК 47

АК 47

09.12.2022 | 04:58

Пловдивчани са най-комплекси раните селяндури имащи се нещо повече от другите, но са едни балони с въздух и нищо повече.

Отговори
0 0
Иво

Иво

08.12.2022 | 09:33

Разкарайте се из другите градове, Бургас, СтЗ, Варна.. вижте им градския транспорт с какви автобуси се прави, особенно Бургас. После ще си разберете в какво село живеете, драги майнишки помаци. Само едно непокрито самочувствие на гол шкембак

Отговори
2 0
68-я

68-я

08.12.2022 | 08:22

Време е Дедо Ролексий да отслужи молебен, за да спрат задръстванията. Свещите ще са по 2 лева.

Отговори
1 0
Ааааа....

Ааааа....

07.12.2022 | 21:58

по-добре е да свалите дебелите си г*зове от колите си. Пеш пак е 45 минути... Толупи....

Отговори
4 2
Най-некадърното управление на Пловдив

Най-некадърното управление на Пловдив

07.12.2022 | 16:23

Преди Герберастите да съсипят града, транспорта беше много редовен и с големи рейсове. Вместо информационни табла имаше табели на които пишеше например 4-ка на 10-12 минути, 10-ка на 15-18 минути и т.н. но поне си отговораряха и можеше да си сверяваш часовника по тях. Сега щъркелчета са почти винаги препълнени и след 20:00 много рядко минават автобусите, обикновено са на повече от 30 минути. Просто принуждават хората да си вземат коли, поне като чакаш в трафика да си на удобно.

Отговори
7 2
бабата с кюнеца

бабата с кюнеца

07.12.2022 | 15:07

Не, за мръсния въздух в Пловдив само ние с кюнците сме виновни!

Отговори
5 0
ТрафикАНД

ТрафикАНД

07.12.2022 | 10:35

Само до Кючука ли е такъв трафика? Аз примерно всеки ден пътувам от Панаира до Тракия (Йегерхоф) . Пътуването варира между 40-50 минути. Абсурдите обаче не спират дотук. По тази линия има две коли - автобус № 9 (който не мога да кажа, че е редовен) и маршрутка с № 5. И тя е на 30'. Не знам кой и как определя графика на движение, но тези две коли карат една след друга т.е изпуснеш ли едната, автомстично си изпуснал и другата и после се започва великото чакане. Втори абсурд - автобусите с № 9 са толкова малки и непригодни, че в повечето случаи хората са един върху друг, а ако недай си Боже си с чанта, вече събираш омразата на всички. Хората се бутат, настъпват, сърдят, дишат във врата и лицето... Асоциацията е с автобусите без прозорци в Индия... Мислите, че спирам с абсурдите?! Нищо подобно! В час пик - 17 ч. малкия и претъпкан автобус № 9 е без кондуктор и шофьорът умело жонглира в ужасния трафик, продавайки билети. Ще кажете, че то да не е само по тази линия...Може би не е, но интересното тук е, че трябва да си изключително гъвкав, за да се провреш между хората, за да слезеш от рейса, защото с цел да се таксуват пътниците се отваря само първа врата. И така - адско задръстване на поне 5 възлови места (Панаира, Тунела, Богомил, Макдоналдс срещу ВСИ, кръговото на Метро, левия светофар на Йегерхоф), изключително нередовен транспорт, автобус, който едва ли отговаря на каквито и да било стандарти за градски обществен превоз (ако трябва да се карат пътници между Карлово и Калофер - става), безкондукторно таксуване при шофьора, качване и слизане през първа врата и понеже след Тунела хората са вече буквално един върху друг, шофьорът просто спира да таксува и се отварят всички врати, а хората стават гратисчии. Питам се, кога тази схема ще бъде надушена от контрольорите и ще започнат да "цакат" с глоби унизените пътници??? Толкоз за трафика. Толкоз за сметката по български, която за съжаление винаги бърка в джоба на обикновения българин...

Отговори
10 2
Батко

Батко

07.12.2022 | 09:02

По-евтино е да ходите пеш! Гарантирано от ГЕРБ!

Отговори
12 3
Котис Първи!

Котис Първи!

07.12.2022 | 08:42

Този ЕКСПЕРИМЕНТ с инсталирането на инфантилни герберасти за кметове на Пловдив,трябва да приключи!Тези не адекватни,не компетентни и много крадливи индивиди ,които с фалшифициране на изборните резултати узорпираха властта в града вече повече от 12години!Това нищо правене трябва да приключи!Вечния град не заслужава това обидно управление и състояние в което се намира!Този град трябва да се управлява,честно,компетентно и адекватно за да пребъде във вековете!Това,което се случва сега е геноцид ,към всички пловдивчани!

Отговори
25 2
Няма такъв град!

Няма такъв град!

07.12.2022 | 08:34

Последните 12 години Пловдив се управлява от завършени крадци и откровени Д _ Е _ Б _ И _ Л _ И, завършили с тройки Автото и Спортното.

Отговори
26 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?