Следвайте ни

Екшън в "Смирненски": Рейсаджия преби шофьор, пречел му

viber icon

Хиляда лева глоба ще трябва да заплати шофьор на градски автобус по линия 37, който решил да се саморазправя с шофьор в нарушение и го бушонирал заради паркиране на спирка в пловдивския квартал "Христо Смирненски". Санкцията беше потвърдена от Окръжния съд във вторник.

Инцидентът станал, след като младеж със сеат решил да спре на спирката на бул. „Пещерско шосе“, до кръстовището с ул. „Царевец“, за да си купи лекарства от намиращата се в съседство аптека. Младият мъж посетил търговския обект и отново се качил в автомобила, но забелязал, че зад него на спирката е спрял автобус № 37, управляван от обвиняемия.

Младежът опитал да премести колата си, но бил запушен от спрелия рейс. Шофьорът на автобуса решил да се саморазправи с момчето, слязъл, приближил се до автомобила и през отворения прозорец на шофьорската врата нанесъл няколко юмручни удара в областта на лицето на пострадалия. След това се качил обратно в колата на градския транспорт и продължил пътя си.

Свидетел на „уличното правосъдие" станал друг мъж, който по това време работел в търговски обект на спирката. Той последвал рейса и го настигнал на бул. „Васил Априлов“. Била извикана и полиция.

Малко по-късно пострадалият отишъл на лекар, а специалистите от съдебна медицина заключили, че му е била нанесена лека телесна повреда - контузии на главата, гръдния кош и лек оток на носа.

Шофьорът на автобуса бил изправен пред съда. Магистратите сметнали, че в такава ситуация би следвало да запази хладнокръвие и да осигури безпрепятствено слизане и качване на пътниците, след което да продължи по маршрута си, давайки лично или чрез кондуктора, сигнал за неправилно паркираното возило.

Вместо това той решил да се саморазправи, което било в разрез с правилата за етично общуване и явно пренебрегване на социалния ред. Тъй като шофьорът имал чисто съдебно минало, бил трудово ангажиран и със семейство, магистратите го освободили от наказателна отговорност и му наложили само 1000 лева глоба.

Решението е окончателно.

 

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?