Следвайте ни

ЕКШЪН „по терлици“ в офисите на пловдивски превозвачи

viber icon

Изключително тихомълком и елегантно служители на „Икономическа полиция“ и ДАНС тарашат офисите на пловдивските превозвачи. Акцията „по терлици“ стартира рано сутринта. Основна мишена на разследващите са фирмите за превози на Веселин Дошков – „Хеброс бус“ АД, Петко Ангелов - „Автобусни превози Пловдив” ЕООД и на Димитър Чолаков - “Автотранс 2000” ООД.

Униформени нахлуха в офисите на тримата превозвачи - на бул. „Македония“ № 1, на бул. „Източен“ 48 и в местността „Чиирите“ в Браниполе, за да претърсят и да изземат документация. Причината – подозрения за извършени данъчни престъпления във връзка с транспортни услуги в Пловдив и Асеновград, както и законността и контрола на отпуснатите субсидии от страна на общинските администрации в двата града. 

Акцията на „Икономическа полиция“ и ДАНС остана незабелязана от гражданите. Пред „Марица“ чакащи на секторите на автогара „Родопи“, където е и офисът на фирмата на Дошков, коментираха, че въобще не са забелязали полицейско присъствие или нарушен темп на работа. И реално бе така. Нямаше униформени или техни автомобили, които да всяват смут и паника. 

Идентична бе ситуацията и пред офиса на „Автотранс 2000” ООД на бул. „Източен“. Вратите на голямата многоетажна сграда зееха, а на етажа на фирмата не се забеляза полицейско присъствие. Живущите в съседните кооперации заявиха, че нито са видели, нито са чули за подобна акция. 

Под ударите на проверките попадат също „КЗТ – Златанови“ и „Меритранс“. Пред техните офиси, съответно на улиците „Балкан“ и „Недялка Шилева“, също всичко бе кротко и спокойно. 

Предмет на разследване е и фирмата „Пълдин бус“ ЕООД със седалище село Царацово.

Разследването е в начална активна фаза и продължава, казаха от прокуратурата по повод акцията. Тепърва ще стане ясно дали ще бъдат открити нарушения и от какво естество. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Бул. ЮЖЕН

Бул. ЮЖЕН

27.08.2020 | 17:04

Вие какво искате да бият камбанаби да кажат какво правят! Службите си знаят работата! А тези нагледци да ги затворят в кауша да им одарят един бой и всичко ще си кажат! Дошков да не си мълчи и да си каже всичко! От кой взима на кой дава! Ми това са смекчаващи вината обстоятелства! Въпреки че са ОПГ като си признаеш всичко ще ста еш зашитен свидетел и присъдата ше е с редукция! Иначе Ставри отдавнажги чака с разтворени обятия!

Отговори
7 0
Наблюдател

Наблюдател

27.08.2020 | 16:10

Май така се правят акциите тихо и кротко

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?