1939

Екшън до Панаира: Два рейса се сблъскаха, има огромно задръстване

Два автобуса от градския транспорт се сблъскаха до Панаира, видя репортер на "Марица". Причината - шофьор на кола, който засякъл пътя на единия. 

Катастрофата с рейсове по линия №9 и №1 стана преди минути. Шофьорът на първия спрял на спирката на хотел "Марица", качил пътници и потеглил в посока центъра. Зад него се движил пък другия рейс. След като първият потеглил, седналият зад волана таксувал пътници и броял стотинки. Шофьор на лека кола, излизащ от бул. "Марица", му засякъл пътя. Рейсаджията реагирал и спрял рязко, разказа пред "Марица" пътничка в "девятката".

След засечката отново се залисал да си брои стотинките и билетите, а рейсът тръгнал назад. Шофьорът на №1 използвал клаксона, но без резултат. Последвал сблъсък, в резултат на който се счупило задното стъкло на "девятката". Има поражения и по предницата на автобуса зад него. И двата автобуса са били пълни с пътници. По първоначални данни няма сериозно пострадали. На място има линейка и полиция. По булеварда има парчета от стъкло. Пътниците са свалени, някои се преглеждат от медици. Заради катастрофата се образува огромно задръстване по иначе изключително натоварения в час пик булевард. Призовават се шофьорите да подбират алтернативни маршрути. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Реалист

Реалист

14.12.2022 | 06:47

Тези павилиони които седят затворени спирките вместо да се затворени общината може да продава билети в тях а не шофьорите защото там идват цялата работа защо светна си за транспорта транспорта загива един ден после ще остане без транспорта докато общината не си вземе транспорта свои ръце говори си за екобус а какво се прави нищо не се вижда наяве и тези щъркели докога ще се движат не знам спряха тролеите като екологично чисти транспорт и напускаха тези скапани щъркели то на тотев това май му беше целта да вземе комисиони от турския производител на щъркели

Отговори
1 1
Какви алтернативи за движение.

Какви алтернативи за движение.

13.12.2022 | 23:27

Град с четири булеварда останали от социализма. Останалите реално са тясни улици които чакат повече от 40 години да станат реално булеварди. Гербаджийската местна власт унищожава града.

Отговори
1 1
Кон за Кокошка!

Кон за Кокошка!

13.12.2022 | 21:44

Айде автобусите един по един си отиват заедно с лицето ЗИ и бившето лице Ма Мин!Само че града ни остава без транспорт заради тези паразити!

Отговори
6 1
комунист

комунист

13.12.2022 | 19:16

А иначе в автобусите ими табела не говорете с шофьора.За чий х...й е .

Отговори
13 0
Пътничката

Пътничката

13.12.2022 | 18:25

Онзи ден писах за 9-та и за това, че шофьорите трябва да жонглират между трафика и таксуването на пътници. Сега всичко стана в стъкла, дали другият път ще се разминем само с това???

Отговори
21 0
Аршинът

Аршинът

13.12.2022 | 19:14

Да бе, и на мен много ми е интересно, ако говориш по телефона и шофираш леката си кола - ГЛОБА! Ако управляваш автобус, продаваш билети и връщаш ресто едновременно - позволено е!

Отговори
16 0
...

...

13.12.2022 | 17:49

По това време задръстването е такова, едва ли това влияе по някакъв начин.

Отговори
16 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?