Следвайте ни

Два нови паркинга строят на Дановия хълм

viber icon

Два паркинга ще има на ул. „Ангел Букорещлиев” в подножието на Дановия хълм. Първият е в двора на една от обновяваните в момента стари къщи. Другият е прилепен към него и е към новия хотел, които се издига на мястото на някогашната фабрика на Мирдас и Ставридис. Така ще се облекчи значително паркирането по стръмната улица. 

В къщата, в чийто двор ще бъде обособен единият паркинг, тече усилена реставрация. Фасадата е покрита със защитно пано и отдалече изглежда така, сякаш се вдига нова кооперация. Тя е на два етажа и е била собственост на богат търговец. В нея навремето беше радио TNN.  

Къщата е със застроена площ 152 кв.м, а целият терен е 347 квадрата. Инвеститор е собственикът на имота Иво Димитров, а изпълнител е момчилградската фирма „Пирамида строй”. „Не се използват никакви нови материали при реконструкцията. Единствено носещите колони в ъглите на сградата са подсилени със стоманобетон”, каза шефът на „Пирамида строй” Юмер Рамадан Юмер. Новият паркингът ще събира до 10 коли.

С хотела на мястото на фабриката на Мирдас и Ставридис на ул. „Ангел

Букорещлиев” ще се оформи ансамбъл от красиви сгради, които са в стила на старата градска архитектура. Хотелът със застроена площ 415 кв.м е собственост на Цветан Пулев и Илиян Филипов. Възложител е „Визуализа” ООД, а изпълнител ПИМК ООД. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?