49

Дошков спря рейсовете, кметове возят с лични и служебни коли

Кметът на Община "Родопи" Павел Михайлов прати шофьорите си да превозват пътниците в селата със служебни коли на администрацията. Причината е, че договорът с превозвача "Хеброс бус" изтече в петък, а ново споразумение не е било подписано. За да спести неудобството на пътниците през уикенда, Михайлов е разпоредил на шофьорите си да превозват чакащите по спирките със служебните автомобили на общината. В автопарка на администрацията има няколко автомобила - "Шевролет", "Фолксваген" "Дачия".   

Днес служебните автомобили на общината пътуват по направленията Пловдив-Цалапица, Пловдив-Златитрап-Брестовица и към високопланинските села Бойково, Дедово, Ситово, Лилково и Скобелево, като се спазва досегашното разписание на рейсовете за неделя. Помощ оказват и кметовете на засегнатите села. Те са поели ангажимент също да извозват чакащите на спирките с личните си автомобили. 

"Имам Toyota RAV4 и в 16 часа ще чакам на спирката в селото, за да закарам до Храбрино пътниците", каза Румен Димитров, кмет на Лилково. Той е категоричен, че ще направи толкова курсове, колкото е нужно, за да качи до селото всички пътници, които дойдат на спирката.

Наложената спешна мярка е само за днес, от понеделник общественият транспорт по тези направления е осигурен с нов превозвач, казаха от Община Родопи, но не уточниха кой е той.

По информация на "Марица" това най-вероятно ще бъде "Автобусни превози-Пловдив" на Петко Ангелов. Пред "Марица"  той коментира, че утре предстои среща, за да се договорят. Той не пожела да коментира колко ще струва билетчето, нито откъде ще тръгват извънградските линии. Но е категоричен, че поемането на извънградските линии няма да се отрази на качеството на обслужване в града.

Фирмата на Ангелов обслужва автобусите по линиите 11, 9, 25, 26, 1, 44, 66, 116, 12 и др. в Пловдив.

Община „Родопи“ досега имаше договор за обществен превоз на пътници без конкурс с „Хеброс бус“, с оглед спешно осигуряване на превозвач по междуградски автобусни линии, за които действащият договор с обществения превозвач беше изтекъл, казаха от общината.

Автобусите на "Хебросбус" ще пътуват до Първенец и Марково до 16 декември, когато договорът с превозвача изтича.

Оцени новината

Оцени новината
3.9/5 от 14 оценки
3.9/5 от 14 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?