49

Дошков пак сгази лука! Отнемат на "Хеброс бус" линиите до Марково и Храбрино

Договорът на Община Пловдив с "Хеброс бус" за двете линии Пловдив – Храбрино и Пловдив – Марково ще бъде прекратен заради неизпълнение на разписанията и курсовете. Решението беше огласено от шефа на общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" Георги Стоилов.

Още на 10 август ресорният зам.-кмет Тодор Чонов заяви пред "Марица", че е изпратено последно предупреждение до управителя на "Хеброс бус" инж. Веселин Дошков да спазва стриктно разписанията по извънградските линии. „Превозвачът нарушава договорите, като пропуска курсове и създава голямо недоволство сред гражданите, които с подписки и жалби напълно основателно настояват за редовен обществен транспорт”, обясни тогава Тодор Чонов.

 На инж. Дошков беше даден срок до 15 дни да влезе в час. „Наближава новата учебна година, много ученици пътуват до Пловдив и ние няма да позволим хората да чакат с часове, за да се придвижат”, категоричен беше Чонов.

Резултат от предупреждението обаче имало само първата седмица, а след това гафовете продължили. 

От общината вече са взели решение да дадат двете линии до Храбрино и Марково на друг превозвач. Договорът с "Хеброс бус" е временен и е до 9 декември, но ще бъде прекратен. След това двете квоти на Пловдив ще се прехвърлят към Община „Родопи”. 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Село Житница

Село Житница

01.09.2023 | 12:45

Ох Бандеров, ти ли се бе! Ти ли го защитаваш този крадец! Ми той е с повдигната мярка по НК и е с обвинение за откраднати над 50милиона лева! Обвинен е и комуниста Д. Чолаков общински съветник от БСП и бившия директор на ОПОКТ! Фактите са такива а когато те говорят и Бандеров трябва да замълчи!

Отговори
5 0
От Пловдив

От Пловдив

01.09.2023 | 12:34

Крайно време е да го махат тоя ,и после да го заследват за финансови злоупотреби в големи размери!

Отговори
5 1
Г-жа Бандерова

Г-жа Бандерова

01.09.2023 | 11:52

На този Дошков, когато и да му вземете линиите все сте закъсняли! Заради него и за да му угоди на него като спонсор и на Кюмурджиев като председател на ГЕРБ Тотев прекрати съвсем умишлено, еднолично и тенденциозно договорите на Градски Транспорт през 2012 година и предизвикаха умишленния фалит на фирмата! След това продължиха с кражбите на субсидиите като изготвяха фалшиви справки за приходи и разходи! Така, че има Видов ден и този и онзи който изпълни поръчката ше понесат своята отговорност! Ако не пред мирския то пред онзи на небето, който бави но не забравя! Да унищожиш умишленно и заради корупция най-екологичния, евтин и сигурен транспорт на Пловдив е брутално престъпление срещу народа на Пловдив!

Отговори
16 2
инж. Дошков

инж. Дошков

01.09.2023 | 12:00

За съжаление, това е положението!

Отговори
10 0
Г-н Бандеров

Г-н Бандеров

01.09.2023 | 12:14

Много популистки глупости си написала (ако си г-жа) По времето на Дишков автобусите бяха редовни и нови (повечето IVECO Sitelys) Освен това, изобщо не съм убеден , че ако ако една транспортна фирма е общинска ' всичко е наред (справка цяла Европа)... Ами то в читавите страни нищо държавно няма.

Отговори
4 5

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?