49
Следвайте ни

Доживяхме! Асфалтират бул. "Христо Ботев" в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Асфалтови машини тръгнаха от днес по най-инфарктния за трафика участък на бул. „Христо Ботев” от Коматевския възел покрай Младежкия хълм. Шофьорите, блокирани в задръстванията, се надяват, че краят на този ремонт, който продължава близо три месеца, наближава.

Колите се движат в една от лентите в индианска нишка, лавирайки между строителните машини. От фирма „Драгиев и ко”, която изпълнява проекта за подмяна на водопровода, обясниха, че старата настилка е премахната и по цялата площ, от бордюр до бордюр, се прави нова.

Работи се  на отделни отсечки, за да не се създава още по-голям хаос. Засега строителите окупират северното платно от надлеза до газстанцията, след това поемат към  кръстовището на Стоматологичния факултет и така до ул. „Кавала” срещу гарата. Едновременно на останалата част от бул. "Христо Ботев" премахват стария асфалт.

 „Настилката е с достатъчно голяма дебелина, за да издържа повече време”, каза техническият ръководител на обекта инж. Валентин Алексиев. Асфалтирането ще продължи включително  в събота и неделя, ако не вали. 

Асфалтови машини тръгнаха и по бул. „Копривщица – изток” до кръстовището с Пещерско шосе.  Движението  покрай Младежкия хълм не е спряно, но е затруднено, тъй като и тук автомобилите се предвижват в една колона. 

Снимки от Наташа Манева

 

 

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Възмутен

Възмутен

19.10.2021 | 23:10

Да вземат да направят и пътя на Рогошко шосе, че си изпопукахме гумите и потрошихме колите. Повече от 30 години нищо не са свършили.

Отговори
2 1
Нали

Нали

19.10.2021 | 15:56

Ся като го асфалтират, какво ще прави руската куpва Йер.емиева? Целият и журналстически "талант" стига само да разтяга локуми за ремонтирна улица и да трие коментарите, които са за разрушаването на Алошата!

Отговори
8 9
ГЮРО

ГЮРО

19.10.2021 | 15:09

Асфалтиране по първобитно-общинен начин. Асфалтът се полага ръчно, работят само няколко човечета. Нещо като абонамент за приходи от асфалтиране. До лятото дано сколасат, като се сещам що ровене беше на бул. Руски.

Отговори
13 9
Нали

Нали

19.10.2021 | 15:59

Червените бoклуци много ви е яд, че Иван Тотев ремонтира Руски и Васил Априлов! Мaдата са ви опряли в гърлото, "Ъ" не можете да речете!

Отговори
8 15
мафия

мафия

19.10.2021 | 14:58

Тази градска управа сключва договори с такива срокове, че и двама души от фирмата да работят, пак ще са в срок! Никой не се интересува от нуждите и неволите на населението! За кого работи Общината?

Отговори
23 9
Иха

Иха

19.10.2021 | 13:49

Всеки ден минаван от там, жив човек нямаше със седмици. Но евала за снимките сте събрали много техника и хора. :D

Отговори
26 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?