До 2 г. пада ограничението от 90 км на част от АМ Тракия

Най-късно до две години ще падне ограничението от 90 км/ч на автомагистрала „Тракия“ в част от участъка между Пловдив и Стара Загора. Това отговори министър-председателят Бойко Борисов на въпрос на „Марица“, докато инспектираше строежа на Околовръстното шосе на Пловдив.

 „Не сме ги строили ние, но ще го направим, когато се направи "Хемус", участъкът Ботевград- Мездра. Или тая година, или другата година ще почнем едното платно. Шофьорите просто трябва да спазват знаците“, заяви Борисов. Той добави още, че навсякъде кипи труд и няма как всичко да се свърши. Въпреки това се съгласи, че не е нормално на скоростен път да има ограничение от 90 км. в час.

Ограничението е в сила в момента за отсечка от 40 километра между Чирпан и Стара Загора, която е със силни неравности, а шофьорите плащат солени глоби, ако решат да използват автомагистралата по предназначение. Знакът рядко се спазва и всеки, който се движи по маршрута е в нарушение. Така от няколко години от скоростна отсечка участъкът се е превърнал във второкласен път.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?