Следвайте ни

Дъждът в Пловдив удави умните светофари

viber icon

На много места в Пловдив светофарните уредби не работят, сигнализират изнервени шофьори. След 24 часа дъжд част от „умните“ устройствата за светлинна сигнализация по кръстовищата или са изгаснали, или работят на жълт мигащ сигнал.


Според тръгналите на работа с кола тази сутрин в дъжда на много места в Кючук Париж е истински хаос в движението заради отказалите светофари.
„Кръстовището на въртящия мотокар прилича на кръстовище в Делхи.Всеки минава как дойде“, предупреждава изнервен потребител във фейсбук.
Няма светофари на бул. „Н. Вапцаров“, както и до бензиностанция „Еко“ в Кючука.


„Това са умни светофари... Крият се от дъжда и не работят“, коментира шофьор зевзек. „В тоя дъжд на кой му се работи...“, отговаря му друг.


„На „Руски“ до „Лайпциг“ също е кеф“, добавя друг пловдивчанин. Там миналата седмица полудял автобус прегази светофарите и оттогава те не работят.
Водачите си дават съвети някой да позвъни на дежурния в ОП „Организация и контрол на транспорта“, за да се вземат мерки.

 

Информация за неработещи светофарни уредби на три кръстовища в Пловдив бе получена днес в ОДМВР - Пловдив. Екипи на сектор "Пътна полиция" са изпратени към местата - Асеновграско шосе/ул. Цар Симен; бул. Ал. Стамболийски/ул. Д.Талев и на Кукленско шосе, за да подпомагат трафика. По данни на общинското предприятие, техническата неизправност е възникнала заради изгорели предпазители и след спиране на валежа ще бъде отстранена.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?