Следвайте ни

Димитър погуби връстник, но се размина с решетките

20-годишният Михаил губи живота си в мелето до село Виница миналия ноември

Двегодишна условна присъда с 4-годишен изпитателен срок получи 20-годишният джигит Димирър Йорданов, който предизвика кърваво пътно меле на пътя край Поповица, при което загина неговият връстник Михаил Иванов. С решението на Окръжния съд Димитър остава без книжка също за 4 години.


Ужасяващата катастрофа стана около 7:30 ч. на 20 ноември м.г. Тогава подсъдимият шпорил с аудито си по мокрото шосе. Скоростта му била 149 км/ч. Край разклона за село Виница той изгубил контрол над возилото, навлязъл в насрещното и се ударил челно в сеат. Зад волана на испанското возило седял Михаил, който по-късно починал в болница. След мелето той бил с разкъсан далак и черен дроб.


На вчерашното заседание Димитър Йорданов призна изцяло вината си за катастрофата. Той разказа как много пъти е смятал да изрази съжалението си и пред роднините на загиналото момче, но просто не знаел как биха реагирали те. Адвокатката му добави, че той не си спомня какво точно е станало, но въпреки това решил да признае. Това му гарантира редукция на присъдата с 1/3. Защитата подчерта, че Димитър е с добри характеристични данни, бил млад и нямал никакви нарушения на пътя.

От прокуратурата също поискаха тригодишна условна присъда, която да бъде редуцирана до 2, тъй като обвинението било за причиняване на смърт по непредпазливост. Защитата няма да обжалва присъдата, тъй като тя съвпада с исканата.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?