Следвайте ни

Демонтират пасарелката на „Модър-Царевец“ заради Южния колектор

viber icon

През август ще бъде демонтирана пешеходната пасарелка, която сега свързва районите „Южен“ и „Западен“. Това съобщи заместник-кметът по строителство Пламен Райчев след работна среща с фирмата изпълнител. С демонтажа на въздушното съоръжение ще се даде възможност на „ВиК – Пловдив“ ЕООД да извърши подмяната на тръбопровода за Южния обходен колектор, след което от фирмата-изпълнител „Драгиев и Ко“ ООД ще могат да пристъпят към полагане на асфалтова настилка.

„През май ще бъде разкрит пробива под жп линията Пловдив – София, който бе изграден от НКЖИ преди няколко години и започва изграждането на шлицовите стени, които са в тази част от трасето, която води към подлеза – по 100 метра на юг и на север от пробива. Край тях ще има изградени пешеходни алеи, които да осигурят и преминаването на пешеходци. В рамките на няколко месеца след демонтажа на пасарелката пешеходците няма да могат да се движат между двата района“, обясни главният инженер на обекта Валентин Алексиев. 

Той допълни, че в южната част на пътната връзка подземните комуникации вече са напълно завършени, като в участъка от Коматевско шосе до ул „Колхида“ дори се подготвя поставянето на бордюри за новото платно. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

УМЕН

УМЕН

12.05.2021 | 00:04

Браво много хубав проект дано точно същия го направите но и сградите до него и по жп-релсите да минават модерни влакове не като тези червени дизели грозотии които са сега .....

Отговори
1 0
Пасарелка беше доста добра

Пасарелка беше доста добра

09.05.2021 | 13:45

Жалко, че още на първата седмица беше надраскана от вандали и докарана в неугледно състояние... контрол му е майката

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?