Следвайте ни

Дани Каназирева: Ремонтът на пътя между Кукленско и Коматевско шосе ще приключи предсрочно

viber icon

Ремонтът на Околовръстния път между Кукленско и Коматевско шосе ще приключи предсрочно. Това трябва да се случи в края на март или началото на април, съобщи Дани Каназирева, водач на ГЕРБ за област Пловдив, цитирайки фирмата изпълнител "Европейски пътища". 

По календар е предвидено този участък да бъде завършен в средата на май. "Ще направим всички възможно да издадем по-рано пътната отсечка. На обекта ще работят около 25-30 човека, според вида работа“, увери инж. Гинка Маринова, директор "Строителство“ в "Европейски пътища“. Обходните маршрути са изцяло през Пловдив. Тя допълни още, че се запазва съществуващият габарит, както е предвидено в проекта. "В момента работниците вадят пътните ивици", разясни инж. Маринова.

Пътуващите към Марково ще могат спокойно да преминават, стана ясно по време на инспекцията. Движението по ул. "Димитър Талев" ще е възможно, както и всички напречни връзки. 

Следващият етап от Околовръстното е от "Коматево“ до връзката с Пазарджишко шосе. Участъкът е дълъг 7 км. Там е възможно да се работи повече време, тъй като в този участък има три мостови съоръжения, обясни инж. Маринова.

Връзките между Пловдив и селата - Остромила- Марково и Коматево - Марково, също ще бъдат ремонтирани и ще се затварят за движение само в събота и неделя, когато трафикът е по-слаб.

Реконструкцията на Околовръстния път не означава спиране на разширението му. Тече проектиране, но това е процес, който изисква поне 2 години. Заради лошото му състояние се наложи и предсрочно ремонтиране. "Ще бъдат положени 3 асфалтово бетонни слоя, ще бъде направено и отводняване и хоризонтална и вертикална планировка", обясни Каназирева.

Каназирева се извини на гражданите за неудобството и добави, че въпреки пандемията не са спрели да работят върху инфраструктурата на района.  Обявена е процедура за изпълнител на Югоизточния обходен колектор.

Локалните платна на Асеновградско шосе също се очаква да бъдат завършени предсрочно - най-късно до края на май. Общата им дължина е 20 км., като ще има осветление по цялото продължение на Асеновградско. Освен това половината от пътя Югово - Лъки, който е 32 км., вече е готов. Габаритите му са разширени до 8 метра. Отсечката Раковски-Брезово също трябва да приключи до края на април. Тя е дълга 9 км.

Дани Каназирева отбеляза още, че отблизо наблюдава реконструкцията на пътя Бойково – Лилково.

„Разговарях с Горско стопанство и фирмата изпълнител. Още до края на тази седмица приключва геодезията и стартират реалните дейности по пътната настилка. Укрепен е свлачищния участък”, каза  Каназирева.

Над 200 км от пътната инфраструктура в Пловдив  е изградена или в процес на изграждане, като дейностите са започнали през последната година и половина.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Ха ха

Ха ха

15.03.2021 | 20:51

Разширението на околовръстното го замитат с ремонтче. Парите отпуснати за разширението ще се усвоят за премахване на храстите и ,,освежаване,, на асфалта. Кака Здравка в Парламента и ще я хванем за шушляка.

Отговори
3 0
Баце не е прост Само за една шунда няма да я прави депутати

Баце не е прост Само за една шунда няма да я прави депутати

15.03.2021 | 15:54

А.... НЕ САМО ШУНДАТА.И ФАЛШИФИЦИРАНИТЕ ОТ НЕЯ КМЕТСКИ ИЗБОРИ. НАЛИ НАПРАВИ ЗИКО КМЕТ ЗАЕДНО С ГЕРГАТА И МАНГАЛИТЕ.ПОСЛЕ ЗА НАГРАДА ОБЛАСТЕН.СЕГА И ДЕПУТАТ.

Отговори
7 0
Една шунда те прави водач на листа.ЕВала лельо

Една шунда те прави водач на листа.ЕВала лельо

15.03.2021 | 15:46

Дрънка пак лъжи ,ама тогава ще е в парламента.Дреме и. На шундата.Тя е за баце.

Отговори
7 0
Плд

Плд

15.03.2021 | 15:43

Дани трябва да им даваш повече жега на фирмите, иначе работата няма да стане.

Отговори
0 0
Баш майстора

Баш майстора

15.03.2021 | 13:31

Значи 2 километра първия етап за месец и половина 6 километра втори етап за....15 -20 дни ???? Тая какви ги дрънка .

Отговори
11 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?