71

Читателите алармират: Велоалеята на Коматевско е кръпка до кръпка

Кръпка до кръпка - така изглежда велоалеята на Коматевско шосе до Старческия дом, изградена преди шест години с безвъзмездната помощ от ЕС по транспортния проект.

„Настилката е неравна, на места е хлътнала, през няколко метра е разкопана и възстановена некачествено. Някой направо си е оставил ръцете. Чудя се защо не умеем да пазим и малкото, което се прави в Пловдив”, възмущава се велосипедистът  Румен Андреев. Почти всеки ден той пътува с колелото си от Коматево  към центъра  на Пловдив. Разказва, че както и останалите колоездачи, се е радвал, когато градът се сдоби с 48 км велоалейна мрежа. С огорчение споделя, че вижда как върху трасето на Коматевско шосе  спират тежкотоварни камиони, а една сутрин дори забелязал и паркиран полицейски автомобил.

Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев увери, че ще бъде разпоредена проверка, за да се установят дефектите и причините​, довели до нарушаването на настилката. „Този, който е виновен, трябва да възстанови велоалеята”, каза Райчев.

Кметът на район "Южен" Костадин Язов също нареди проверка на велоалеята.

Изграждането на 48 км мрежа струваше почти 12 млн. лева с ДДС, предимно осигурени по оперативна програма „Регионално развитие”. Алеите са построени от фирма „Драгиев и ко”, но гаранционният срок е изтекъл. Междувременно настилката е била разкопавана заради строителни работи. Част от пространството на булеварда до Старческия дом и в момента е оградено заради строеж. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?