Следвайте ни

Читател: Защитени ли са личните ни данни по КПП-тата?

viber icon

Защитени ли са личните данни на хиляди българи при преминаване през КПП-тата? Това пита читателят на "Марица" Георги Тодоров, минал тази сутрин през един от пропускателните пунктове в Пловдив. Той се чуди защо в декларацията сме длъжни да въведем данни като ЕГН, адрес и номер на лична карта, при положение че преди дни се искаше разрешение от гражданите за получаването на личните им данни.

Освен това Тодоров си задава въпроса достатъчно добра ли е създадената по КПП-тата организация, щом разстояние, което по принцип се минава за 10 минути, в момента отнема час и половина.

Публикуваме писмото му до "Марица" без редакторска намеса:

 

"Здравейте,


Пиша Ви по случай днешната ситуация в Пловдив. Разбирам ситуацията, но явно няма достатъчно добра организация, понеже за път, който се минава за около 10 мин. сега се минава за час и половина. Другото, което ме възмущава от дадената ситуация е, ако се наложи да мине линейка или пожарна, тя просто не може да мине, защото самите коли нямат възможното разстояние за да направят път! Всички знаем, че при линейка или пожарна минутата може да е от значение. Другият ми въпрос, относно системата за вход в градовете е, какво става с личните данни на хиляди Българи? До вчера никой не може ей така да ни вземе личните данни, а днес... При съставената декларация от МВР сме длъжни да въведем данни като ЕГН, наш адрес както и номер на лична карта, при положение, че преди дни се искаше разрешение от гражданите за получаването на личните им данни! Явно при извънредното положение се дава право на всичко от властите. Надявам се Вие като медия да дадете гласност на това."

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Иво

Иво

26.03.2020 | 13:25

Българският държавник така си е свикнал - не може да съществува документ без ЕГН и номер на лична карта! До тоалетната да тръгнеш ЕГН ти искат! За какво е това - никой не казва. Само адреса на три места си пиша в тая декларация. Днес се разбра, че и навръщане (на влизане в града) пак искат декларация, до вчера си показвах само личната карта с пловдивска регистрация. И това не е ясно защо! Абе - хаосът е пълен!

Отговори
0 0
Загрижен

Загрижен

26.03.2020 | 13:00

Всички тези листове, а те са хиляди, после ще бъдат изхвърлени. След няколко месеца десетки българи ще изгърмят с всевъзможни измами.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?