1553

Читател алармира: Къде изчезнаха светофари на ключово кръстовище?

За проблеми с липсващи светофари алармира читател на "Марица". Той се надява, че съответните общински органи в Пловдив ще реагират бързо и ще направят по-сигурно движението на едно от възловите кръстовища.

"Пиша Ви във връзка с липсващи светофари и знаци към тях над двете ленти за движение наляво на бул. "Цариградско шосе" при кръстовището с бул. Освобождение в посока Центъра. На първата снимка от септември месец тази година се вижда, че висящите светофари са там и работят, като видимо няма никакви предпоставки за нуждата от тяхното демонтиране.

На втората снимка от месец октомври същата година светофарите вече са премахнати без никаква реална причина.

Искам да попитам защо са били свалени от кръстовището и къде са те сега, както и кога ще бъдат възстановени и върнати обратно по местата им?

От ОП "ОКТ" не смятат ли да започнат да правят нещо и да допълват пътната сигнализация в града, а не само да махат според тях ненужното и да не поддържат необходимото?!

Явно не само пътните знаци се оказват дефицитни в склада на Общинското предприятие, както бяхте писали във Ваша статия преди дни, но и нямат наличност на светофари и стълбове към тях...

Благодаря Ви и се надявам да си дойдат нещата по местата, като отговорните си свършат работата!", пише читателят. "Марица" публикува апела му без редакция.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Арх

Арх

11.12.2022 | 18:16

Пак там преди някъде около година или повече направиха една абсолютно ненужна врътка за тези, които идват от центъра и обръщат обратно, та да не чакат на светофара. Добре, че почти никой не я ползва, иначе катастрофите са гарантирани. Сега ние като пловдивчани разбираме, желанието на управниците да прибират пари от всичко, за което се сетят, но поне да не е с такива идиотизми.

Отговори
2 2
...

...

11.12.2022 | 19:37

Ползва се. Обаче светофарите са така регулирани, че като влезеш там трябва пак да чакаш, та малко е безмислено. Иначе отпадането на онези светофари го приветствам. Там трябва да е само със знак без предимство.

Отговори
4 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?