2374

Четири фирми искат да ремонтират Рогошко шосе

Четири оферти е получила Община Пловдив по обществената поръчка за цялостен ремонт на Рогошко шосе. Проектът за реконструкция на опасния път е на стойност 15 млн. лева с ДДС. Кандидати да изпълнят ремонта са  "Европейски Пътища" АД, "ИСА-2000" ЕООД, "Парсек Груп" ЕООД и консорциумът ДЗЗД "Адата 22", в който влизат " Вейл Конструкции" ЕООД и "София Асфалт" ООД.

Предстои общинската комисия да отваря конкретните оферти и да избере изпълнител. Спечелилата фирма ще има на разположение 36 месеца, за да завърши всички дейности, предвидени в договора.

За целия ремонт обаче не е осигурено финансиране.

Общината се надяваше да получи средства от фонда за пътни и ВиК ремонти, създаден към МРРБ. Пловдив кандидатства с 4 проекта, сред които бе и Рогошко шосе, но получи одобрение единствено за реконструкцията на Голямоконарско шосе на стойност 18 млн. лева. 

Предвидено е реконструкцията на Рогошко да обхване отсечката от  моста „Адата“ до землищната граница на град Пловдив. Освен това ще се ремонтира тотално разбитата улица, свързваща Рогошко шосе и бул. „Марица-север“. Дължината на основното трасе е 4,3 км, а на обслужващата улица - 550 м. Освен това ще бъде ремонтирана и подменена цялата електрическа и ВиК мрежа, включително и изграждане на ново LED улично осветление.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?