Следвайте ни

Четете в "Марица: Силен шум тероризира 3/4 от пловдивчани

viber icon

Акцентите в утрешния брой на в. "Марица":

Дупка от 17 милиона лева се появи в бюджета на Пловдив. Това са просрочените вземания, които администрацията не е събрала от длъжниците. Данните са на финансовата дирекция на Община Пловдив и включват всички борчове до края на май с натрупване в годините. Бюджетната „дупка” в градската хазна е доста дълбока, като се има предвид, че  за 17 млн. лева могат да бъдат построени четири детски градини за по 200 деца, включително с обзавеждането.

Три четвърти от пловдивчани са подложени на шумов терор. Това показват данните в темата на „Марица”. Силен шум тормози 282 хиляди души в Пловдив. Това прави около 77% от всички жители на общината. Страховитата цифра се отнася само за хората, подложени на шум от трафик и не е тайна, а е ясно записана в базовите данни към План за действие срещу шума в агломерация Пловдив с дата 2018 година.

Петчленният състав на Върховен административен съд ще решава съдбата на бъдещия парк с площ 650 дка, който Община Пловдив възнамерява да направи в гората между Гребния канал, река Първенецка и Марица.  Проектът е спрян заради жалбата на неправителствената организация на Васил Къдринов.

Свещеникът Явор Стоянов и съпругата му Елена поеха грижите за изоставеното на паркинга до Централна гара бебе. Приемната майка е на 42 години и е работила като бавачка, бащата е на 38 години. Семейство Стоянови имат две деца, а бебето от гарата е второто, за което ще се грижат.

Над 300 са свободните работни места, обявени в хасковското бюро по труда и тази седмица. Над 2/3 от тях са трайно незаети, тъй като няма кандидати. Ситуацията е такава и в димитровградското. По данни Агенцията по заетостта родните работодателите заявяват нужда от близо 327 000 души в следващите 12 месеца, които едва ли ще намерят.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

намръщен

17.06.2019 | 01:43

Хвала на Явор и Елена!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?